Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...

In uitgesteld relais: Red Bull Rookies Misano, Sasha De Vits

Afgelopen weekend hadden we de GP van Italië op het circuit van Misano! Ikzelf vind dit een heel leuk maar toch wel technisch moeilijk circuit. We hadden dit weekend uitzonderlijk maar 1 race op zaterdag. Dit omdat het daar de traditie is dat de fans na de MotoGP race het track oplopen, vermits wij normaal gezien na de MotoGP wedstrijd rijden kon dit dus nu niet...

Read more ...
MotoGP Weekend

Can Öncü naar Moto3

Team Ajo Moto3 en kersvers Red Bull cookie winnaar Can Öncü hebben een overeenkomst gesloten voor seizoen 2019 in de Moto3 klasse.

Read more ...

Yamaha: Einde van de slechte periode?

Eindelijk is het woord dat men in de mond mag nemen, eindelijk heeft Yamaha na een periode van 25 races een overwinning behaald. En wat voor een overwinning, Vinales won met een voorsprong van bijna vier seconden.

Read more ...

Xavier Simeon naar MotoE in 2019

Zelos en Reale Avintia Racing kunnen met veel plezier aankondigen dat Xavier Siméon vanaf 2019 naar het gloednieuwe, elektrisch kampioenschap trekt dat gelanceerd werd door Dorna: de MotoE. Een nieuwe uitdaging voor de Zelos- en Classic 21-rijder, die zijn concurrenten eindelijk met gelijkwaardig materiaal zal kunnen bekampen.

Read more ...

Lijdensweg Fenati nog steeds niet over.

Voor Romano Fentai zijn de problemen verre van over, de Italiaan kreeg nu ook een Italiaanse onderzoeksrechter op bezoek, met een onderzoek naar “privé geweld” van Fenati aan het adres van Manzi.

Read more ...

Triumph Motorcycles draagt 2019 Moto2-motorblokken over

De officiële overdracht van de Triumph-motorblokken markeert het einde van de technische doorontwikkeling van de driecilinder en het begin van een nieuw tijdperk voor de Triumph Moto2 765cc-motor. Het resultaat zal tijdens de Moto2-teamtest in Jerez de la Frontera op 23 - 25 november 2018, voor het eerst op het circuit te zien zijn.

Read more ...

Yamaha ver in de sukkelstraat

Nee, het gaat niet goed met Yamaha, niet met het Movistar team, en ook al niet met het Tech3 team. Geen van beide teams kan geen echte vuist meer maken naar de concurrentie. Rossi huilt al het hele seizoen over hoe slecht de Yamaha wel niet is in 2018, maar het is Rossi. Naar de pers toe altijd wel straf in uitspraken, maar hij heeft duidelijk gelijk. Yamaha dwaalt af naar de middenmoot, en echt verbetering lijkt niet te komen.

Read more ...

Kritisch bekeken: Abraham bij Real Avintia: En nu?

Gisteren kwam er een, voor ons Belgen dan, een niet mis te verstane boodschap uit de MotoGP wereld. Karel Abraham tekende een contract voor twee jaar bij Reale Avintia. Zonder in het persbericht te vermelden wie er nu moet wijken, nog niet.

Read more ...

Tito Rabat: Ik zal doen wat de artsen zeggen

Tito Rabat gaf gisteren een persconferentie in het Dexeus Universitair Ziekenhuis om zijn gezondheidstoestand toe te lichten. Dat de Spanjaard zwaarder gewond is geraakt dan eerst werd aangenomen werd gisteren bevestigd.

Read more ...
Superbike Weekend

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

Ten Kate Honda failliet verklaard

Ten Kate Honda heeft de handdoek in de ring moeten werpen, nadat Honda had bekend gemaakt dat zij niet langer wilden samen werken met het Nederlandse team moesten zij op zoek naar een nieuwe constructeur.

De zoektocht naar een nieuwe constructeur en nieuwe sponsoren is helaas niet gelukt, volgens het team was het gebrek aan tijd de grote boosdoener. Nu is het doek definitief gevallen voor het team, en is er een faillissement aangevraagd. De Ten Kate motorwinkel en de racing products vallen niet onder dit faillissement.

Hieronder het volledige persbericht.

Read more ...

Tom Sykes naar BMW

Na lang wachten is het nieuws dit weekend officieel geworden. Tom Sykes gaat naar BMW. Zijn teamgenoot wordt Markus Reiterberger.

Read more ...

World Superbikes: Drie races per weekend

In aanloop van het 2019 seizoen maakt Dorna en de FIM een nieuwe update bekend van hoe een raceweekend in 2019 er gaat uitzien bij de World Superbikes. Er zullen vanaf volgend jaar drie wedstrijden per weekend worden verreden.

Read more ...

Ana Carrasco schrijft geschiedenis

Ana Carrasco is de eerste vrouwelijke wereldkampioen van een FIM kampioenschap. Carrasco mag zich WorldSSP300 kampioene noemen na een ware triller in de laatste wedstrijd op het circuit van Magny Cours.

Read more ...

Vaarwel STK1000 klasse

FIM Europe en Dorna WSBK hebben aangekondigd dat het Europese Superstock 1000 kampioenschap vanaf 2019 niet langer deel zal uitmaken van het FIM Superbike kampioenschap.

Read more ...

Jonathan Rea: Ultime World SBK recordmachine !

Na race één op de Automotodrom Brno in 2018 werd een nieuw hoofdstuk geschreven in de geschiedenisboeken van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Officiële KRT-rijder Jonathan Rea behaalde in totaal 60 overwinningen in zijn carrière, waardoor hij de meest succesvolle race-winnende rijder is in alle 31 seizoenen van het World Superbike kampioenschap.

Read more ...

De boxermotor staat in de BMW R, RS en GS Adventure modellen sinds jaar en dag bekend als sterk en karaktervol. Al meer dan 25 jaar combineert BMW Motorrad vierkleppentechniek met elektronische brandstofinjectie en geregelde katalysatortechniek voor optimale efficiëntie, kracht en souplesse.

P90328690 lowRes bmw motorrad r 1250

Vernieuwde boxermotor met BMW ShiftCam technologie voor meer kracht en verfijning en minder verbruik en uitstoot.
De ingrijpend vernieuwde boxermotor zorgt in de nieuwe BMW R 1250 R, BMW R 1250 RS en BMW R 1250 GS Adventure voor extra verfijning en nog meer koppel. Daarbij verlaagde BMW Motorrad het verbruik en de uitstoot, terwijl het kenmerkende geluid van de boxermotor nog aangenamer klinkt. De nieuwe BMW ShiftCam technologie die daarvoor is toegepast – voor het eerst in een motor die door BMW Motorrad in serie geproduceerd wordt – richt zich op de variabele kleptiming en -opening in het inlaattraject. De nokkenas heeft een aangepaste timing, zodat de beide inlaatkleppen asynchroon openen. Dat zorgt voor een betere werveling er een effectievere verbranding, wat leidt tot betere prestaties. Verder is de aandrijving van de nokkenas met een geruisloze ketting geoptimaliseerd, de olietoevoer verbeterd en monteert het nieuwe dubbele injectoren en een nieuw uitlaatsysteem.

Standaard twee rijmodi, ASC en Hill Start Control.
Om de rijdynamiek aan te passen aan de wensen van de berijder, zijn er nu standaard twee rijmodi. Het Automatic Stability Control (ASC) zorgt daarbij voor optimale stabiliteit, zekerheid en tractie. Hill Start Control – eveneens standaard – maakt wegrijden vanuit stilstand op steile hellingen eenvoudig.

P90328569 lowRes bmw r 1250 gs advent

Rijmodi Pro, Dynamic en Dynamic Pro.
Optioneel zijn de BMW R 1250 R, de BMW R 1250 RS en de BMW R 1250 GS Adventure uit te rusten met ‘Rijmodi Pro’, Dynamic Traction Control (DTC), ABS Pro, Hill Start Control Pro en Dynamic Brake Control (DBC). Rijmodi Pro omvat de rijmodus ‘Dynamic’ en configureerbare ‘Dynamic Pro’. Verder zijn er voor de BMW R 1250 GS Adventure ook extra rijmodi ‘Enduro’ en het instelbare ‘Enduro Pro’. DTC geeft de berijder extra vertrouwen met optimale tractie in bochten en tijdens acceleratie. ABS Pro doet hetzelfde tijdens remmen, ook in bochten. Het nieuwe Dynamic Brake Control (DBC) biedt extra zekerheid bij remmen onder moeilijke omstandigheden door het motorkoppel te beperken en de motor te stabiliseren. Daardoor is de remweg korter.

LED-verlichting standaard voor BMW R 1250 RS en BMW R 1250 GS Adventure. LED-dagrijverlichting optioneel voor alle modellen.
De nieuwe BMW R 1250 RS en BMW R 1250 GS Adventure zijn standaard voorzien van een LED-koplamp. De BMW R 1250 RS, BMW R 1250 GS Adventure en modellen met halogeenverlichting zijn optioneel te voorzien van LED-dagrijverlichting.

P90328601 lowRes bmw r 1250 r hp 11 2

Nieuwe Dynamic ESA Next Generation optioneel.
Het nieuwe elektronische veer- en dempingsysteem Dynamic ESA Next Generation is optioneel. Het systeem past zijn werking automatisch aan: bij zware belading en/of wisselende rijomstandigheden zorgt het voor optimale demping en een stabiel en dynamisch weggedrag.

Connectiviteit: multifunctioneel instrumentencluster met een 6,5-inch TFT-display.
Standaard hebben de drie nieuwe modellen de uitvoering Connectivity en zijn dus uitgerust met een fullcolour 6,5-inch TFT-display. De bestuurder kan met de BMW Motorrad Multi-Controller bijzonder snel en gemakkelijk de talrijke voertuig- en connectiviteitsfuncties bedienen.

Intelligente noodoproep als fabrieksoptie.
Hulpdiensten zijn snel ter plaatse bij een ongeval of een gevaarlijke situatie dankzij de Intelligent Emergency Call (eCall) die als fabrieksoptie leverbaar is voor alle drie de modellen.

P90328639 lowRes bmw r 1250 rs exclus

BMW Motorrad Spezial: hoogwaardige individualiseringsmogelijkheden.
Met BMW Motorrad Spezial biedt BMW Motorrad optionele personalisatiemogelijkheden af fabriek. Met het spreekwoordelijke oog voor detail verwerkt BMW Motorrad hoogwaardige performance- en/of personalisatiemogelijkheden in de motorfiets. Voor de nieuwe boxermodellen heeft BMW Motorrad bijvoorbeeld Option 719 Classic en HP, bestaande uit hoogwaardige gefreesde onderdelen. Klanten kunnen de nieuwe BMW R 1250 R en BMW R 1250 RS laten uitrusten met de exclusieve Option 719 Classic of Sport. Ook bijzondere lakkleuren, exclusieve velgen en de Option 719 buddyseat behoren tot de mogelijkheden. Voor alle nieuwe boxermodellen is ook een HP sportuitlaat af fabriek leverbaar.

Nieuwe, aantrekkelijke kleur- en stijlvarianten.
De nieuwe BMW Motorrad boxermodellen zijn leverbaar in aantrekkelijke basiskleuren en telkens twee stijlvarianten die het fraaie design benadrukken. Voor de nieuwe BMW R 1250 R en de BMW R 1250 RS zijn er ook speciale Option 719 lakkleuren.

Techniek: Dekjam