Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

Barry Baltus wint eerste race in het CEV-kampioenschap in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.

Read more ...

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...
MotoGP Weekend

Valentino Rossi: Het seizoen te veel?

Hij blijft natuurlijk een icoon, maar hij is 40, en de laatste GP’s loopt het niet goed. Zit Valentino Rossi in zijn seizoen te veel? Assen was zijn derde GP op rij waar hij geen punten scoorde, tijd om een punt achter die rijkgevulde carrière te zetten en zich op andere dingen gaan richten?

Read more ...

Was Mugello Yamaha’s dieptepunt?

Was Mugello nu echt het dieptepunt voor Yamaha, de hamvraag van de dag. Waarschijnlijk niet, Yamaha was op Mugello nergens en tot overmaat van ramp haalde de locale rijder genaamd Valentino Rossi de eindstreep niet.

Read more ...

Dovizioso wint (voorlopig) niet

De overwinning van Andrea Dovizioso is voorlopig niet toegekend, dit wegens een klacht die is ingediend waar de legaliteit van de Ducati wordt in vraag gesteld. Onderzoek zal moeten uitwijzen of Dovisiozo vooralsnog de overwinning krijgt.

Read more ...

 Qatar MotoGP: Liefst geen Yamaha.

Het wordt nu reeds duidelijk wie de kaarten zal uitdelen in seizoen 2019. Dovizioso wint voor Marquez, en een heroptredende Crutchlow werd derde. Of met andere woorden, Ducati en Honda hebben hun huiswerk heel goed gemaakt deze winter. Suzuki is eveneens heel erg snel gebleken in de handen van Rins.

Read more ...

En wat met KTM?

Nu de laatste officiële tests achter de rug zijn kan men een kleine balans opmaken van wat er in seizoen 2019 de fans te wachten staat. Op zijn zachtst gezegd heel veel. Wanneer men de gecombineerde tijden bekijkt is de klassering opgedeeld in twee “klassen” De eerste twaalf rijders binnen de 1:54 grens, en de rest. Bij die rest, drie KTM’s.

Read more ...

Barry Baltus tekent bij Team Angel Nieto voor het CEV kampioenschap in 2019

Barry Baltus zal in zijn tweede seizoen in het Moto3-junior wereldkampioenschap uitkomen op een KTM van het Team Angel Nieto, de onbetwiste leider in het seizoen 2018.

Barry Baltus - de jongste van alle CEV-deelnemers - neemt na een eerste seizoen onder de vlag van het Reale Avintia Racing Team in het FIM CEV Moto3-junior wereldkampioenschap (waarin hij een magnifieke pole-positie en een negende plaats in de race behaalde) in 2019 plaats in het zadel van een KTM van het Team Angel Nieto.

Read more ...

Can Öncü naar Moto3

Team Ajo Moto3 en kersvers Red Bull cookie winnaar Can Öncü hebben een overeenkomst gesloten voor seizoen 2019 in de Moto3 klasse.

Read more ...

Yamaha: Einde van de slechte periode?

Eindelijk is het woord dat men in de mond mag nemen, eindelijk heeft Yamaha na een periode van 25 races een overwinning behaald. En wat voor een overwinning, Vinales won met een voorsprong van bijna vier seconden.

Read more ...
Superbike Weekend

Welkom terug Ten Kate

De soap rondom het Nederlandse Ten Kate en Honda is een veelbesproken item geweest in het tussenseizoen. De Nederlanders werden heel droog gepakt door Honda omdat de Japanners op het laatste moment alle banden te verbraken. Ten Kate bleef achter met lege handen maar beloofden toch terug te keren. Een heel pak geruchten later is het nieuwe team gisteren officieel voorgesteld. Yamaha is de nieuwe partner.

Read more ...

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

Ten Kate Honda failliet verklaard

Ten Kate Honda heeft de handdoek in de ring moeten werpen, nadat Honda had bekend gemaakt dat zij niet langer wilden samen werken met het Nederlandse team moesten zij op zoek naar een nieuwe constructeur.

De zoektocht naar een nieuwe constructeur en nieuwe sponsoren is helaas niet gelukt, volgens het team was het gebrek aan tijd de grote boosdoener. Nu is het doek definitief gevallen voor het team, en is er een faillissement aangevraagd. De Ten Kate motorwinkel en de racing products vallen niet onder dit faillissement.

Hieronder het volledige persbericht.

Read more ...

Tom Sykes naar BMW

Na lang wachten is het nieuws dit weekend officieel geworden. Tom Sykes gaat naar BMW. Zijn teamgenoot wordt Markus Reiterberger.

Read more ...

World Superbikes: Drie races per weekend

In aanloop van het 2019 seizoen maakt Dorna en de FIM een nieuwe update bekend van hoe een raceweekend in 2019 er gaat uitzien bij de World Superbikes. Er zullen vanaf volgend jaar drie wedstrijden per weekend worden verreden.

Read more ...

Ana Carrasco schrijft geschiedenis

Ana Carrasco is de eerste vrouwelijke wereldkampioen van een FIM kampioenschap. Carrasco mag zich WorldSSP300 kampioene noemen na een ware triller in de laatste wedstrijd op het circuit van Magny Cours.

Read more ...

Bij zijn aankomst in Spa-Francorchamps op vrijdag 10 augustus maakte Grégory Fastré kennis met een nieuwe moto en een nieuw team. Fast Greg, opgeroepen als vervanger van een van de piloten van Mototech EWC (Bram Lambrechts), leerde de nieuwe Yamaha R1 die het Belgische team inzet in het Wereldkampioenschap Endurance stap voor stap kennen. Met zijn gekende professionele aanpak, verbeterde hij stelselmatig zijn feeling, zijn afstellingen en natuurlijk ook zijn tijden. Daardoor kon hij zondagochtend in de kwalificaties de tweede tijd rijden samen met zijn teamgenoten Marc Buchner en Nigel Walraven.

 greg

De pole position ging bijna logischerwijze naar het Franse team Yamaha Viltaïs Experience nr. 333, ook vaste klanten van het Wereldkampioenschap, met een chrono van 2.26.220. Maar, net als hun manager Mario Kupper, beseften Vincent Lonbois, Florian Alt en Alan Techer dat de 6 Uren van Spa-Francorchamps altijd verrassende wendingen en onvoorziene gebeurtenissen in petto hebben. "We mikken op de overwinning, maar dit is endurance en dan kan er veel gebeuren. We zullen de balans opmaken na de finish," vertelde Vincent Lonbois voor de start, beseffend dat zijn team nog niet veel geluk kende in Spa.

Bram Lambrecht en Wim Van Den Broeck van Vigenon Racing reden de derde tijd, voor Gian Mertens-Wim Van Den Bossche-Pascal David van team Alteco – 3D Drawing. Het vijfsterrenteam Ducati Luxemburg (met Stéphane Mertens, Didier Jadoul en Marc Fissette) plaatste zich voor de achtste plaats op de startgrid, vlak voor de 600cc van Loris Cresson (samen met Tom Kohnen bij DDB Racing – RPM84).

Op zondag 12 augustus, op het middaguur, ging de 6 HeuresMoto 2018 van start. Greg Fastré nam het commando, als een schaduw gevolgd door Vincent Lonbois, tot de Safety Car een eerste keer moest tussenkomen. Bij de herneming nam Greg opnieuw de leiding gedurende enkele ronden, alvorens de koppositie over te laten aan Vincent Lonbois, die wat later een klein foutje zou maken in de remzone voor de "pif-paf". Opdracht volbracht voor Greg, die zijn eerste stint als leider kon afsluiten. Team Viltaïs, vlak achter hem, was sneller bij de bevoorrading, waardoor Florian Alt de leidersplaats over kon nemen. Die zou helaas ten val komen, zonder erg. Een tweede valpartij, wat later, zou team Yamaha Viltaïs Expériences in de achtervolging dwingen. Ze zouden uiteindelijk nog terugkeren tot de derde plaats algemeen en de tweede in de categorie Trophy.

333

De tegenslagen van nr. 333 zouden in de kaart spelen van team Mototech EWC van Grégory Fastré en zijn teamgenoten. Zij namen de leiding over en controleerden de race tot de finish. Weer een overwinning voor Greg Fastré voor eigen publiek… "Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe vaak ik deze race al gewonnen heb," vertelde de endurance-kampioen. "Ik heb gewonnen met de Campus, met Herpigny, met Marc (Fissette)… Misschien ben ik de recordhouder van het aantal overwinningen! Het is altijd plezant om hier te winnen, ook al beschouwen sommigen de 6 Heuresals een race voor amateurs. Het niveau ligt echter altijd erg hoog en er zijn elk jaar verrassingen." Team Mototech EWC moest zijn voorsprong vooral verdedigen ten opzichte van de nr. 25 van Vigenon Racing, die al vroeg de leiding namen in de categorie Inters 1000. Ze bevestigden hun knappe prestatie van de kwalificaties met een mooie tweede plaats algemeen.

stetson

Team Seton Tuning van de Engelsen Jess Trailer en Phil Seton, vierde en tweede in Inters 1000, klopte de verrassende 600 van team DDB Racing – RPM 54 van Loris Cresson en Tom Kohnen (1ste in Inter 600 en 5de algemeen). De derde plaats bij de 1000 Inters ging naar team Aprilia Turnhout met Sander Claessen en Kenny Meersman.

De tweede 600 Inter, die van de Engelsen van Team Edge Racing (Laurence Edgeley-Luke Verwey-Kade Verwey) werd 15de algemeen. De Polpettes (Thomas Houbert-Jérôme Morelli-Anthony Verona) werden derde. Ze eindigden op de 21ste plaats algemeen.

Bij de Juniors 1000 mikte team Moto 80 op de overwinning, maar ze moesten tevreden zijn met de 5de plaats (13de algemeen). De overwinning ging naar Trax Racing Team (Denis Vermoesen-Niels Hattas-Kenny Tournel), voor Paca Rapid Motor Racing (Carl Cheret-Patrice Paulis) en MAK Racing Team (Jérémy Ulens-Olivier Lefèvre). De drie teams werden respectievelijk negende, tiende en elfde algemeen, kort voor Phénix Racing (Fabian François-Jean-Paul Plumier-Olivier Poire), die vierde werden in Juniors 1000.

De eerste Junior 600 werd 20ste. Het was Apple RT-JS Products-MotoMode (Arnaud Bojmistruk-Arnaud Mulders), die opnieuw de sterkste was in zijn categorie. Jamoto Racing werd tweede (Jimmy Ovaere-Cédric Dejeux-Jimmy Lafineur), voor VDB-JL-J-Racing team (Jean-Luc Van Den Broeck-Jerry Dupont-Alexis Surjus).

mototech

Het prachtig weer en een geslaagde nieuwe formule voor de kwalificaties, was dit weer een erg mooie editie van de 6 HeuresMoto van Spa-Francorchamps," genoot Florian Jupsin van DG Sport. "Ik zag de ganse dag en ook na de finish veel lachende, tevreden gezichten, zowel bij de gevestigde waarden als bij de amateur-piloten. En bij hun teams en het publiek. De toeschouwers waren nog talrijker dan vorig jaar. Dat overtuigt ons om verder te gaan op deze wijze en om het amateur-karakter van de 6 Heureste behouden. Het eindpodium van deze editie is daarvan de mooiste illustratie: een amateur-team op de tweede plaats, naast twee teams die actief zijn in het Wereldkampioenschap. Het ene team ingeschreven in Inters 1000 en de twee andere teams in de Trophy. Kortom, alle formules zijn goed om deel te nemen aan de 6 Heures!"

Techniek: Dekjam