Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

Barry Baltus wint eerste race in het CEV-kampioenschap in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.

Read more ...

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...
MotoGP Weekend

Valentino Rossi: Het seizoen te veel?

Hij blijft natuurlijk een icoon, maar hij is 40, en de laatste GP’s loopt het niet goed. Zit Valentino Rossi in zijn seizoen te veel? Assen was zijn derde GP op rij waar hij geen punten scoorde, tijd om een punt achter die rijkgevulde carrière te zetten en zich op andere dingen gaan richten?

Read more ...

Was Mugello Yamaha’s dieptepunt?

Was Mugello nu echt het dieptepunt voor Yamaha, de hamvraag van de dag. Waarschijnlijk niet, Yamaha was op Mugello nergens en tot overmaat van ramp haalde de locale rijder genaamd Valentino Rossi de eindstreep niet.

Read more ...

Dovizioso wint (voorlopig) niet

De overwinning van Andrea Dovizioso is voorlopig niet toegekend, dit wegens een klacht die is ingediend waar de legaliteit van de Ducati wordt in vraag gesteld. Onderzoek zal moeten uitwijzen of Dovisiozo vooralsnog de overwinning krijgt.

Read more ...

 Qatar MotoGP: Liefst geen Yamaha.

Het wordt nu reeds duidelijk wie de kaarten zal uitdelen in seizoen 2019. Dovizioso wint voor Marquez, en een heroptredende Crutchlow werd derde. Of met andere woorden, Ducati en Honda hebben hun huiswerk heel goed gemaakt deze winter. Suzuki is eveneens heel erg snel gebleken in de handen van Rins.

Read more ...

En wat met KTM?

Nu de laatste officiële tests achter de rug zijn kan men een kleine balans opmaken van wat er in seizoen 2019 de fans te wachten staat. Op zijn zachtst gezegd heel veel. Wanneer men de gecombineerde tijden bekijkt is de klassering opgedeeld in twee “klassen” De eerste twaalf rijders binnen de 1:54 grens, en de rest. Bij die rest, drie KTM’s.

Read more ...

Barry Baltus tekent bij Team Angel Nieto voor het CEV kampioenschap in 2019

Barry Baltus zal in zijn tweede seizoen in het Moto3-junior wereldkampioenschap uitkomen op een KTM van het Team Angel Nieto, de onbetwiste leider in het seizoen 2018.

Barry Baltus - de jongste van alle CEV-deelnemers - neemt na een eerste seizoen onder de vlag van het Reale Avintia Racing Team in het FIM CEV Moto3-junior wereldkampioenschap (waarin hij een magnifieke pole-positie en een negende plaats in de race behaalde) in 2019 plaats in het zadel van een KTM van het Team Angel Nieto.

Read more ...

Can Öncü naar Moto3

Team Ajo Moto3 en kersvers Red Bull cookie winnaar Can Öncü hebben een overeenkomst gesloten voor seizoen 2019 in de Moto3 klasse.

Read more ...

Yamaha: Einde van de slechte periode?

Eindelijk is het woord dat men in de mond mag nemen, eindelijk heeft Yamaha na een periode van 25 races een overwinning behaald. En wat voor een overwinning, Vinales won met een voorsprong van bijna vier seconden.

Read more ...
Superbike Weekend

Welkom terug Ten Kate

De soap rondom het Nederlandse Ten Kate en Honda is een veelbesproken item geweest in het tussenseizoen. De Nederlanders werden heel droog gepakt door Honda omdat de Japanners op het laatste moment alle banden te verbraken. Ten Kate bleef achter met lege handen maar beloofden toch terug te keren. Een heel pak geruchten later is het nieuwe team gisteren officieel voorgesteld. Yamaha is de nieuwe partner.

Read more ...

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

Ten Kate Honda failliet verklaard

Ten Kate Honda heeft de handdoek in de ring moeten werpen, nadat Honda had bekend gemaakt dat zij niet langer wilden samen werken met het Nederlandse team moesten zij op zoek naar een nieuwe constructeur.

De zoektocht naar een nieuwe constructeur en nieuwe sponsoren is helaas niet gelukt, volgens het team was het gebrek aan tijd de grote boosdoener. Nu is het doek definitief gevallen voor het team, en is er een faillissement aangevraagd. De Ten Kate motorwinkel en de racing products vallen niet onder dit faillissement.

Hieronder het volledige persbericht.

Read more ...

Tom Sykes naar BMW

Na lang wachten is het nieuws dit weekend officieel geworden. Tom Sykes gaat naar BMW. Zijn teamgenoot wordt Markus Reiterberger.

Read more ...

World Superbikes: Drie races per weekend

In aanloop van het 2019 seizoen maakt Dorna en de FIM een nieuwe update bekend van hoe een raceweekend in 2019 er gaat uitzien bij de World Superbikes. Er zullen vanaf volgend jaar drie wedstrijden per weekend worden verreden.

Read more ...

Ana Carrasco schrijft geschiedenis

Ana Carrasco is de eerste vrouwelijke wereldkampioen van een FIM kampioenschap. Carrasco mag zich WorldSSP300 kampioene noemen na een ware triller in de laatste wedstrijd op het circuit van Magny Cours.

Read more ...

Voorafgaand aan de race. Het reguliere race-seizoen van MototechEWC is ten einde en het nieuwe seizoen van het Wereldkampioenschap Endurance gaat pas van start in september. Het team nam tijdens de seizoenswissel afscheid van 2 van de 3 vaste piloten; enkel Bram Lambrechts (B) blijft aan boord tijdens het seizoen 2018-2019.

JGO 3645

De twee nieuwe vaste piloten zijn oude bekenden bij enkele van de teamleden. Snelle mannen waarop je kan bouwen: Nigel Walraven (NL) en Marc Buchner (D). Piloten die hun strepen al meer dan verdiend hebben, wat het team naar komend seizoen toe naar een nog hoger niveau moet tillen. De race in Francorchamps geniet een hoog aanzien in België, maar dient vooral als graadmeter en om de nieuwe piloten te laten kennis maken met de Yamaha R1.

Voor deze race rijdt vaste piloot Bram Lambrechts bij zijn racestal uit het Duitse IDM kampioenschap en hoewel het doenbaar is om de race met 2 piloten te rijden, koos MototechEWC ervoor om ook een Belgische gelegenheidsrijder aan de start te brengen. Grégory Fastré behoort tot de absolute top in België, dus zijn feedback is erg waardevol om de Yamaha R1 verder op punt te brengen.

Kwalificaties. Het hele programma wordt op 1 dag afgehaspeld, maar net als vele andere teams, is MototechEWC al 2 dagen op voorhand aanwezig om te testrijden. Dat maakt dat ze op zondag - racedag- al een mooie afstelling gevonden hebben en dat de piloten al met de motorfiets hebben kunnen kennismaken. De 2 uur durende kwalificatie lag voor de topteams al snel in zijn plooi. Yamaha Viltaïs (wereldkampioen Endurance 2016-2017in de Stock klasse) zette al vroeg de snelste tijden neer, met MototechEWC op de hielen. Op het mythische, maar nog koude circuit van Francorchamps zette Nigel Walraven voor MototechEWC de snelste ronde neer met 2.26.5, wat slechts 3 tienden langzamer is dan de toppers van Viltaïs. Een meer dan behoorlijke tweede plaats op de startgrid met in totaal 46 teams.

JGO 2073

De race. Fastré nam een topstart, maar zag zijn effort al in die eerste ronde teloorgaan. Drie motoren waren in elkaar gehaakt en daarbij kwamen de safety cars tevoorschijn om de veiligheid te garanderen. Wanneer die na een half uur terug de baan af konden, hield Fastré de kop enkele ronden vast tot de druk van Yamaha Viltaïs groter werd dan hem lief was. Met nog meer dan 5 uur te rijden is het verstandig niet te bezwijken onder de druk van het moment, maar om eieren voor je geld te kiezen.

JGO 0574

Bij de eerste pitstop nam Nigel Walraven het over en lag MototechEWC net achter Yamaha Viltaïs op de tweede plaats. Bij hen sloeg het onheil echter toe en een valpartij zorgde ervoor dat ze tot tweemaal toe moesten pitten. Mototech nam dus heel snel de eerste plaats over, met een kleine minuut voorsprong op de nieuwe nummer 2, Vigenon (waar MototechEWC’s Bram Lambrechts aan het stuur zit). Mooie stint van Walraven, die binnenkomt om Marc Buchner op de R1 te laten plaatsnemen. Oud-MototechEWC piloten Marty Debruyne en Arnaud De Kimpe liggen op dat moment op een knappe 4e plaats. Daartussen zit nog het Britse Seton op plaats 3.

Vooraleer Fastré het echter opnieuw kan overnemen, krijgen we alweer een safety car procedure te verduren. Als je dan tijdens een rijderswissel iets te veel tijd in de pits doorbrengt, moet je wachten op de doortocht van de 2e pace car en dat kost makkelijk een halve ronde, wat aan pace car tempo al gauw 2 minuten inhoudt. Snelheid was dus geboden. En zo geschiedde. Een vliegensvlugge stop en Fastré was terug buiten achter dezelfde safety car waarachter hij ook zat toen hij binnen kwam. Perfect. Tot de officials met de speedgun kwamen tonen dat Fastré bij het uitrijden sneller dan de toegestane 60km/h zou gereden hebben. Dat zou het team een stop & go penalty van 30 seconden gaan kosten.

JGO 3075

Het team koos ervoor om die straf zo snel mogelijk achter de rug te hebben, eerder dan die nog de hele race als een donkere wolk boven het hoofd te zien hangen. Toen Walraven het van Fastré over nam, reed die uit om de volgende ronde meteen de stop & go voor zijn rekening te nemen. Het gat richting 2e plaats was echter comfortabel genoeg en werd ook de volgende stint van Buchner enkel groter. Bij de wissel van Buchner naar Fastré bleek er echter een bout van de kettingspanner losgekomen te zijn, iets wat de mechaniekers snel en professioneel wisten te fiksen. Het is precies in gevallen als deze dat een georganiseerd team zich van andere kan onderscheiden. Met een minuutje vertraging kon Fast Greg dus terug de baan op. Tijdens Greg’s stint had Yamaha Viltaïs zich teruggeknokt naar een knappe derde plek en daarmee lag de top 3 vast toen Nigel het een laatste keer over nam met nog 18 minuten te gaan. Die reed snel, maar behoedzaam de race uit om omstreeks 18u euforisch in het parc fermé een uitzinnige MototechEWC crew over zich te krijgen.

MototechEWC wist zo niet enkel de eerste plaats in de Trophy klasse op te eisen, maar ook de eerste plaats in het algemeen klassement.

Techniek: Dekjam