Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

Barry Baltus wint eerste race in het CEV-kampioenschap in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.

Read more ...

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...
MotoGP Weekend

Valentino Rossi: Het seizoen te veel?

Hij blijft natuurlijk een icoon, maar hij is 40, en de laatste GP’s loopt het niet goed. Zit Valentino Rossi in zijn seizoen te veel? Assen was zijn derde GP op rij waar hij geen punten scoorde, tijd om een punt achter die rijkgevulde carrière te zetten en zich op andere dingen gaan richten?

Read more ...

Was Mugello Yamaha’s dieptepunt?

Was Mugello nu echt het dieptepunt voor Yamaha, de hamvraag van de dag. Waarschijnlijk niet, Yamaha was op Mugello nergens en tot overmaat van ramp haalde de locale rijder genaamd Valentino Rossi de eindstreep niet.

Read more ...

Dovizioso wint (voorlopig) niet

De overwinning van Andrea Dovizioso is voorlopig niet toegekend, dit wegens een klacht die is ingediend waar de legaliteit van de Ducati wordt in vraag gesteld. Onderzoek zal moeten uitwijzen of Dovisiozo vooralsnog de overwinning krijgt.

Read more ...

 Qatar MotoGP: Liefst geen Yamaha.

Het wordt nu reeds duidelijk wie de kaarten zal uitdelen in seizoen 2019. Dovizioso wint voor Marquez, en een heroptredende Crutchlow werd derde. Of met andere woorden, Ducati en Honda hebben hun huiswerk heel goed gemaakt deze winter. Suzuki is eveneens heel erg snel gebleken in de handen van Rins.

Read more ...

En wat met KTM?

Nu de laatste officiële tests achter de rug zijn kan men een kleine balans opmaken van wat er in seizoen 2019 de fans te wachten staat. Op zijn zachtst gezegd heel veel. Wanneer men de gecombineerde tijden bekijkt is de klassering opgedeeld in twee “klassen” De eerste twaalf rijders binnen de 1:54 grens, en de rest. Bij die rest, drie KTM’s.

Read more ...

Barry Baltus tekent bij Team Angel Nieto voor het CEV kampioenschap in 2019

Barry Baltus zal in zijn tweede seizoen in het Moto3-junior wereldkampioenschap uitkomen op een KTM van het Team Angel Nieto, de onbetwiste leider in het seizoen 2018.

Barry Baltus - de jongste van alle CEV-deelnemers - neemt na een eerste seizoen onder de vlag van het Reale Avintia Racing Team in het FIM CEV Moto3-junior wereldkampioenschap (waarin hij een magnifieke pole-positie en een negende plaats in de race behaalde) in 2019 plaats in het zadel van een KTM van het Team Angel Nieto.

Read more ...

Can Öncü naar Moto3

Team Ajo Moto3 en kersvers Red Bull cookie winnaar Can Öncü hebben een overeenkomst gesloten voor seizoen 2019 in de Moto3 klasse.

Read more ...

Yamaha: Einde van de slechte periode?

Eindelijk is het woord dat men in de mond mag nemen, eindelijk heeft Yamaha na een periode van 25 races een overwinning behaald. En wat voor een overwinning, Vinales won met een voorsprong van bijna vier seconden.

Read more ...
Superbike Weekend

Welkom terug Ten Kate

De soap rondom het Nederlandse Ten Kate en Honda is een veelbesproken item geweest in het tussenseizoen. De Nederlanders werden heel droog gepakt door Honda omdat de Japanners op het laatste moment alle banden te verbraken. Ten Kate bleef achter met lege handen maar beloofden toch terug te keren. Een heel pak geruchten later is het nieuwe team gisteren officieel voorgesteld. Yamaha is de nieuwe partner.

Read more ...

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

Ten Kate Honda failliet verklaard

Ten Kate Honda heeft de handdoek in de ring moeten werpen, nadat Honda had bekend gemaakt dat zij niet langer wilden samen werken met het Nederlandse team moesten zij op zoek naar een nieuwe constructeur.

De zoektocht naar een nieuwe constructeur en nieuwe sponsoren is helaas niet gelukt, volgens het team was het gebrek aan tijd de grote boosdoener. Nu is het doek definitief gevallen voor het team, en is er een faillissement aangevraagd. De Ten Kate motorwinkel en de racing products vallen niet onder dit faillissement.

Hieronder het volledige persbericht.

Read more ...

Tom Sykes naar BMW

Na lang wachten is het nieuws dit weekend officieel geworden. Tom Sykes gaat naar BMW. Zijn teamgenoot wordt Markus Reiterberger.

Read more ...

World Superbikes: Drie races per weekend

In aanloop van het 2019 seizoen maakt Dorna en de FIM een nieuwe update bekend van hoe een raceweekend in 2019 er gaat uitzien bij de World Superbikes. Er zullen vanaf volgend jaar drie wedstrijden per weekend worden verreden.

Read more ...

Ana Carrasco schrijft geschiedenis

Ana Carrasco is de eerste vrouwelijke wereldkampioen van een FIM kampioenschap. Carrasco mag zich WorldSSP300 kampioene noemen na een ware triller in de laatste wedstrijd op het circuit van Magny Cours.

Read more ...

MototechEWC komt naar deze race met de overwinning van de 6u van Francorchamps nog vers in het geheugen. Daar kregen Nigel Walraven (NL) en Marc Buchner (D) de kans om de Yamaha R1 uit te proberen en dat beviel prima. Bram Lambrechts (B) kent de motor al voldoende aangezien hij al een jaar bij MototechEWC rijdt.

  MG 3138

De kwalificaties op donderdag en vrijdag gaan goed en alles verloopt vlekkeloos. De nachtsessie is wat anders, want enkel Bram heeft ervaring met rijden in het donker. Gelukkig is het Paul Ricard circuit goed verlicht en dus verteren Nigel en Marc hun vuurproef met verve. De gemiddelde besttijd van de MototechEWC piloten geeft recht op een 25e plaats op de grid van 59 startende teams.

De race: Nigel start goed en rijdt vlot van de 25e naar de 21e positie. Hij legt meteen de pees erop en omdat het team wil evalueren hoeveel brandstof er aan dat tempo verbruikt wordt, besluiten ze Nigel op tijd binnen te halen voor een vroege stop. Bram neemt het over en wordt in zijn stint al vroeg met een safety car geconfronteerd door een crash van 2 andere piloten. En dan, na 1 uur en 25 minuten racen slaat het noodlot al toe. Bram gaat er aan een goeie 180 km/h af in de Mistral, vanaf een 20e positie.

Omdat de koppelingshendel gebroken is, duurt het 10 minuten vooraleer Bram de motor in de box krijgt. Daar wordt de schade duidelijk. De linker clip-on wordt vervangen, de kopkuip en het kontje. En dan blijkt het achterlicht moeilijk te doen. Nieuwe batterij en wat kabels en na 20 minuten werken kan de motor terug de box uit. Sneltanksysteem erop en Marc kan een half uur na de crash aanpikken in 53e positie op 59 teams. Het wordt een inhaalrace om de schade te beperken, maar een goed resultaat zit er uiteraard niet meer in.

 MG 3076

Na een drietal uur racen zijn de piloten naar een 49e plaats geklommen, maar het gat naar de 41e plaats is maar liefst 9 ronden (18 minuten). De feedback van de piloten geeft aandat de motor misschien toch nog post-crash schade heeft. Het voorwiel was krom en het gedrag van de motor doet vermoeden dat de voorvork misschien ook geraakt is. De motor houdt na enkele rondjes ook wat in, dus er is een vermoeden dat de ontluchting van de tank niet goed zit
Net voor 4 uur racen komt Bram de pits in voor een reguliere wissel en de mechanieker die het snelste klaar is met zijn taak, krijgt de opdracht om ook naar de ontluchting te kijken. En inderdaad, een geknelde tube wordt rechtgetrokken. Later blijkt echter dat het probleem daarmee niet van de baan is, maar het hindert te beperkt om er tijd aan te besteden.

Na 5 uur racen had de 49e positie plaats geruimd voor een 46e stek en zo ging het elk uur een tikje vooruit, naar 44, 39, 35, 32, om halfweg de wedstrijd na 12 uur tot een mooie 29e plaats geremonteerd te zijn. En de inhaalrace houdt daar niet op. Uur na uur klimt MototechEWC in de ranking dankzij constante prestaties op de baan in tijdens de pitstops. Met nog 3 uur op de timer duikt het team de top 20 in.

Het laatste uur gaat in, en door pech en valpartijen bij tegenstanders staat het team op een schitterende 17e plaats. De piloten en de crew zitten stikkapot door de inspanningen en het gebrek aan slaap. Maar de motivatie is groot, want na de pech van zaterdag was deze positie onverhoopt. In het laatste kwartier moet het stuur nog overgenomen worden door Nigel, want de tank houdt het niet uit tot het einde van de race.

 MG 3333
Na 24u en 662 ronden over het Paul Ricard circuit komt Nigel over de streep in 17e positie. De vreugde bij het team is groot, maar de ‘wat als’ vraag blijft natuurlijk. Zonder de valpartij was een veel betere notering mogelijk geweest. Het biedt in elk geval hoop voor de toekomst. Het team en de piloten hebben eens temeer bewezen dat ze topmateriaal in huis hebben.

De volgende race in het EWC kampioenschap wordt over de winter getild en zal de 24 uur van Le Mans zijn.

Techniek: Dekjam