Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

Barry Baltus wint eerste race in het CEV-kampioenschap in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.

Read more ...

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...
MotoGP Weekend

De toekomst voor Dovizioso

Het seizoen 2020 heeft nog geen race gereden maar toch is silly season 2021 toch al begonnen. Met name Andrea Dovizioso is behoorlijk hot dezer dagen. Voor de 34-jarige Italiaan breken lastige tijden aan.

Read more ...

MotoGP: Komt er nog een 2020 seizoen?

In deze heel onzekere tijden sturen de kampioenschappen (lees Dorna) de competities wel dagelijks bij. Hoe het concreet verder moet is helemaal niet geweten, toch zijn er hier en daar nog enkele nieuwtjes met oog op de toekomst.

Read more ...

Bendsneyder knokt zich naar uitstekende elfde plaats

Met vijf punten op zak kijken NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder terug op een uitstekende opening van het seizoen. De elfde plaats van Bendsneyder in de Grand Prix van Qatar is het beste resultaat voor zowel de Nederlander als NTS in de Moto2. Jesko Raffin moest na een problematische eerste ronde genoegen nemen met de 23ste plaats.

Read more ...

Kopzorgen voor Repsol Honda

Eerste tests met een nieuwe machine geen gewoon geen beeld weer van hoe en wat gaat gebeuren in 2020. Maar Honda heeft een paar zorgen, het grootste noemt Marc Marquez.

Read more ...

Ducati vist achter het net op de transfermarkt: En nu?

De laatste weken/dagen is het een aankondiging van rijders die hun contract vernieuwen bij hun huidige werkgever binnen de MotoGP klasse. Wie dacht dat het een silly season ging worden komt bedrogen uit. De toprijders houden vast aan hun huidige werkgever, en daarmee staat Ducati zowat in de kou.

Read more ...

Fabio Quartararo naar Yamaha factory voor 2021 en 2022

De kogel is de kerk door, Fabio Quartararo rijdt vanaf volgend jaar bij het officiële Yamaha fabrieksteam, Valentino Rossi wordt dus “ontslagen” bij het Yamaha fabrieksteam.

Read more ...

Aprilia komt naar Sepang met compleet nieuw blok

Grote veranderingen bij Aprilia in 2020, de kleinste constructeur in de MotoGP klasse komt naar de voorjaarstesten met een compleet nieuw blok.

Read more ...

Doping en motorsport, een bijna onbestaand feit.

Anderea Ianonne is de eerste MotoGP rijder waar verboden middelen in zijn urine zijn gevonden. Let op, Ianonne is nog niet schuldig, een tegenexpertise op 7 januari moet definitief klaarheid scheppen. Maar, er is wel een verboden stof gevonden in zijn urine, een feit welke niet te ontkennen valt.

Read more ...
Superbike Weekend

Anthony West opnieuw in de clinch met FIM

Het zit er weer bovenhands op tussen Anthony West en de FIM. West zit al enige tijd langs de kant wegens doping en mag onder geen beding racen in wedstrijden onder de vlag van de FIM.

Read more ...

Kiefer racing in moeilijke wateren

Voor het Kiefer team breken onzekere tijden aan, het Duitse team al sinds mensenheugenis deelnemer in de Moto2 klasse moest nu noodgedwongen uitwijken naar andere competities. Maar alles is bij aanvang van het seizoen rozengeur en maneschijn.

Read more ...

Hoge doelstellingen voor Loris Cresson in 2020

Voor de jonge Belg Loris Cresson was 2019 opnieuw een degelijk jaar, top tien plaatsen, en opnieuw een 12e plaats in het WK.

Read more ...

Can Öncü naar WK Supersport

Voor de jonge Turk Can Öncü was Valencia zijn laatste Moto3 wedstrijd, geen plaats meer en dus via de achterdeur naar andere oorden. Die andere oorden wordt het WK Supersport waar hij in een nieuw team is onder gebracht.

Read more ...

Welkom terug Ten Kate

De soap rondom het Nederlandse Ten Kate en Honda is een veelbesproken item geweest in het tussenseizoen. De Nederlanders werden heel droog gepakt door Honda omdat de Japanners op het laatste moment alle banden te verbraken. Ten Kate bleef achter met lege handen maar beloofden toch terug te keren. Een heel pak geruchten later is het nieuwe team gisteren officieel voorgesteld. Yamaha is de nieuwe partner.

Read more ...

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

MototechEWC komt naar deze race met de overwinning van de 6u van Francorchamps nog vers in het geheugen. Daar kregen Nigel Walraven (NL) en Marc Buchner (D) de kans om de Yamaha R1 uit te proberen en dat beviel prima. Bram Lambrechts (B) kent de motor al voldoende aangezien hij al een jaar bij MototechEWC rijdt.

  MG 3138

De kwalificaties op donderdag en vrijdag gaan goed en alles verloopt vlekkeloos. De nachtsessie is wat anders, want enkel Bram heeft ervaring met rijden in het donker. Gelukkig is het Paul Ricard circuit goed verlicht en dus verteren Nigel en Marc hun vuurproef met verve. De gemiddelde besttijd van de MototechEWC piloten geeft recht op een 25e plaats op de grid van 59 startende teams.

De race: Nigel start goed en rijdt vlot van de 25e naar de 21e positie. Hij legt meteen de pees erop en omdat het team wil evalueren hoeveel brandstof er aan dat tempo verbruikt wordt, besluiten ze Nigel op tijd binnen te halen voor een vroege stop. Bram neemt het over en wordt in zijn stint al vroeg met een safety car geconfronteerd door een crash van 2 andere piloten. En dan, na 1 uur en 25 minuten racen slaat het noodlot al toe. Bram gaat er aan een goeie 180 km/h af in de Mistral, vanaf een 20e positie.

Omdat de koppelingshendel gebroken is, duurt het 10 minuten vooraleer Bram de motor in de box krijgt. Daar wordt de schade duidelijk. De linker clip-on wordt vervangen, de kopkuip en het kontje. En dan blijkt het achterlicht moeilijk te doen. Nieuwe batterij en wat kabels en na 20 minuten werken kan de motor terug de box uit. Sneltanksysteem erop en Marc kan een half uur na de crash aanpikken in 53e positie op 59 teams. Het wordt een inhaalrace om de schade te beperken, maar een goed resultaat zit er uiteraard niet meer in.

 MG 3076

Na een drietal uur racen zijn de piloten naar een 49e plaats geklommen, maar het gat naar de 41e plaats is maar liefst 9 ronden (18 minuten). De feedback van de piloten geeft aandat de motor misschien toch nog post-crash schade heeft. Het voorwiel was krom en het gedrag van de motor doet vermoeden dat de voorvork misschien ook geraakt is. De motor houdt na enkele rondjes ook wat in, dus er is een vermoeden dat de ontluchting van de tank niet goed zit
Net voor 4 uur racen komt Bram de pits in voor een reguliere wissel en de mechanieker die het snelste klaar is met zijn taak, krijgt de opdracht om ook naar de ontluchting te kijken. En inderdaad, een geknelde tube wordt rechtgetrokken. Later blijkt echter dat het probleem daarmee niet van de baan is, maar het hindert te beperkt om er tijd aan te besteden.

Na 5 uur racen had de 49e positie plaats geruimd voor een 46e stek en zo ging het elk uur een tikje vooruit, naar 44, 39, 35, 32, om halfweg de wedstrijd na 12 uur tot een mooie 29e plaats geremonteerd te zijn. En de inhaalrace houdt daar niet op. Uur na uur klimt MototechEWC in de ranking dankzij constante prestaties op de baan in tijdens de pitstops. Met nog 3 uur op de timer duikt het team de top 20 in.

Het laatste uur gaat in, en door pech en valpartijen bij tegenstanders staat het team op een schitterende 17e plaats. De piloten en de crew zitten stikkapot door de inspanningen en het gebrek aan slaap. Maar de motivatie is groot, want na de pech van zaterdag was deze positie onverhoopt. In het laatste kwartier moet het stuur nog overgenomen worden door Nigel, want de tank houdt het niet uit tot het einde van de race.

 MG 3333
Na 24u en 662 ronden over het Paul Ricard circuit komt Nigel over de streep in 17e positie. De vreugde bij het team is groot, maar de ‘wat als’ vraag blijft natuurlijk. Zonder de valpartij was een veel betere notering mogelijk geweest. Het biedt in elk geval hoop voor de toekomst. Het team en de piloten hebben eens temeer bewezen dat ze topmateriaal in huis hebben.

De volgende race in het EWC kampioenschap wordt over de winter getild en zal de 24 uur van Le Mans zijn.

Techniek: Dekjam