Ons logo
Nieuwsbrief

Jonge Wolven

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...

In uitgesteld relais: Red Bull Rookies Misano, Sasha De Vits

Afgelopen weekend hadden we de GP van Italië op het circuit van Misano! Ikzelf vind dit een heel leuk maar toch wel technisch moeilijk circuit. We hadden dit weekend uitzonderlijk maar 1 race op zaterdag. Dit omdat het daar de traditie is dat de fans na de MotoGP race het track oplopen, vermits wij normaal gezien na de MotoGP wedstrijd rijden kon dit dus nu niet...

Read more ...

NEC Moto3: Sterk optreden van Luca De Vleeschauwer op Silverstone!

Luca De Vleeschauwer, het 15-jarige talent uit het Oost-Vlaamse Aalst, heeft afgelopen weekend in Silverstone gestunt door als nieuwkomer in het Noord Europese Moto3 kampioenschap de race op zaterdag overtuigend te winnen.

Read more ...
MotoGP Weekend

Legende Pedrosa stop: De cijfers liegen niet

In een emotionele persconferentie heeft Dani Pedrosa aangekondigd dat hij stopt met zijn actieve loopbaan als rijder. De Spanjaard kan een legende genoemd worden en heeft op zijn eigen manier voor heel wat onvergetelijke momenten gezorgd. De bijna ideale teamplayer die nooit een slecht woord sprak over zijn werkgever Honda, die ook nooit een slecht woord sprak over zijn teamgenoot. Een overzicht van Pedrosa’s loopbaan.

Read more ...

Livio Loi en Reale Avintia maken een einde aan de samenwerking

Helaas komt er vandaag toch wel triest nieuws binnen, Livio Loi is niet langer een Moto3 rijder. Loi en zijn team hebben met wederzijdse toestemming een einde gemaakt aan hun samenwerking.

Read more ...

Yamaha maakt tweede team bekend

Het is al een tijdje een ware soap rond het nieuwe tweede Yamaha team, maar nu is er officieel nieuws gekomen over de vervanger van het Tech3 team.

Read more ...

Assen geen succes voor Simeon

Zijn “thuisrace” in Assen had onze landgenoot zich ongetwijfeld geheel anders voorgesteld. Simeon zat te azen op een goede klassering, het werd op zich een koude douche.

Read more ...

Livio Loi verlaat Assen zonder beloning

Reale Avintia Academy en Livio Loi verlaten Assen zonder punten. Dat is niet helemaal het resultaat waar ze op hadden gehoopt, na een zeer positief weekend waarin Livio Loi zich goed voelde op zijn KTM na het vinden van een perfecte set-up.

Read more ...

Dani Pedrosa en HRC: Wegen scheiden

Na 18 jaar samenwerking in drie klassen kondigen Dani Pedrosa en HRC aan dat er geen samenwerking meer komt in 2019, dit in onderling overleg.

Read more ...

Ducati oppermachtig in Mugello

Feit, Ducati heeft iedereen maar eens de mond gesnoerd. Een één- twee en eerlijkheid gebied te zeggen, een verrassende winnaar. Jorge Lorenzo schitterde zoals in zijn “oude” dagen, van start tot eindmeet en geen enkele keer in de problemen gekomen. Zo kent men Lorenzo, en zo is Lorenzo op zijn best.

Read more ...

MotoGP: Meer rijders dan motoren voor handen

Het is een boeiend seizoen, niet alleen op de baan, maar vooral er naast. Vele rijders hebben reeds de beste zitjes bezet, maar er blijft nog één vraagstuk open, en misschien tot vervelend toe aangehaald, hoe zit het met Lorenzo? Het is niet meer zozeer waar Lorenzo zou naar toe stappen, het blijft een open vraag wie hem wil, of eerder, waar hij terecht kan.

Read more ...
Superbike Weekend

Jonathan Rea: Ultime World SBK recordmachine !

Na race één op de Automotodrom Brno in 2018 werd een nieuw hoofdstuk geschreven in de geschiedenisboeken van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Officiële KRT-rijder Jonathan Rea behaalde in totaal 60 overwinningen in zijn carrière, waardoor hij de meest succesvolle race-winnende rijder is in alle 31 seizoenen van het World Superbike kampioenschap.

Read more ...

Sensationele dubbel voor Van Der Mark

Michael van der Mark van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team schreef geschiedenis op zaterdag door zijn eerste overwinning te behalen tijdens de zesde ronde van het 2018 Motul FIM Superbike World Championship op Donington Park. De ‘flying Dutchman’ produceerde eenzelfde prestatie om zondag in een spectaculaire race van de negende plaats naar zijn tweede winst van het weekend te rijden en daarmee de dubbel te pakken.

Read more ...

Rea scoort overwinning 58 en 59.

Na het behalen van zijn eerste dubbele raceoverwinning van het seizoen in Imola schreef Jonathan Rea (KRT) vandaag WorldSBK-geschiedenis door het behalen van 59 overwinningen. Hij deelt het aantal overwinningen nu met WorldSBK-legende Carl Fogarty.

Read more ...

Kenan Sofuoglu: Imola wordt zijn laatste wedstrijd.

De vijfde ronde van het WK Supersport in Imola wordt ook het laatste optreden van Kenan Sofuoglu. De Turk heeft officieel aangekondigd dat hij de helm aan de haak hangt, en dit na een carrière van 20 jaar.

Read more ...

RIP Mr 1/2

De meeste mensen hebben wel filmpjes op het internet zien rondgaan van Mr 1/2 zoals hij zichzelf noemde, zijn echte naam was Alan Kempster. De man die door een ongeval zowel zijn rechter arm als been verloor in een ongeval wilde opnieuw motor rijden. Een inspiratie voor velen, Alan werd 56 jaar.

Read more ...

Opnieuw punten voor Loris Cresson

Voor Loris Cresson was het ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen daar in het verre en vooral warme Thailand. Een nieuw circuit voor onze jonge landgenoot, maar ook vooral temperaturen en vochtigheidsgraad die hij niet echt gewoon is.

Read more ...

WSBK: Openingsrace toont nieuwe elan

De kop is er af voor 2018, de WSBK jongens mochten beginnen in Australië en men zag dat het goed was. De World Superbike Championship werd deze winter geplaagd door de vele reglement wijzigingen en de daaruit voortvloeiende reactie. Wel kon men opmerken dat de nieuwe reglementen misschien wel een stap de goeie richting uit gaan.

Read more ...

Mahias wereldkampioen

Lucas Mahias is in de laatste wedstrijd van het seizoen wereldkampioen Supersport geworden. Meteen ook een eerste wereldtitel voor de nieuwe Yamaha R6. Voor de Fransman is het zijn tweede wereldtitel in zijn carrière, Mahias werd ook al wereldkampioen in de Endurance klasse.

Read more ...

Resultaten World SBK

logo sbk

Resultaten MotoGP

motogp web logo

Designed and developed by
moto-vibes.com -

Na een lange tijd “out” te zijn door blessure had het Vigenon Racing Team beslist om een extra lang race weekend te houden in Dijon.Dit was een ideaal moment om veel rijtijd te hebben door dat er 2 kampioenschappen aan de start kwamen te staan. Lambrechts ging van start in de OW CUP en de Benecup Dit was het eerste echte raceweekend die Bram Lambrechts had sinds lange tijd, hij had al 2 trainingsweekends gereden maar die waren letterlijk in het water gevallen door de te vele neerslag.
Eén weekend voor Dijon had Bram nog een OW CUP meegereden in Assen maar daar had hij amper rijtijd door de rode vlag situaties. Welgeteld 23 rondjes waren er gereden in Assen.

bram21

OW CUP

Bram had al zeer goed het circuit gestudeerd online en lange trackwalks ondernomen. Dit kwam hem zeer goed uit, na de vrije training stond Bram al op P4 met een 1.27.985 achter Bryan Schouten (P1 - 1.24.061),
Na de eerste Qualif kon Bram even achter Ricardo Brinck rijden en was al meteen 2 seconden sneller 1.25.449 en zo op P7 kwam te staan. Bryan Schouten noteerde een 1.23.329
Voor de Q4 veranderde het weer snel en werd de baan vrij snel nat. Dankzij de alertheid van het team ben ik heel vroeg kunnen vertrekken uit de pitsstraat waar in nog een flying lap kon maken in droge weersomstandigheden. Met 1 doorkomst heb ik een 1.24.795 kunnen noteren, hierdoor maakte ik 1 plaats goed in de chrono en kon ik op P6 (2de startrij) starten!

Race 1:
Mijn eerste echte wedstrijd, alle focus op de lichten. De rode lichten gaan uit en ik vertrek met een perfecte drive en steek zo de Double-Droite de Villeroy (als tweede in achter Cliff Kloots.
In de Gauche da la Bretelle maak ik een uitrem manoevre en kom zo aan de leiding te staan! Na de tweede ronde kwam de voorkant omhoog en kon ik niet tijdig remmen, zo ging ik meteen naar plek 5. Door regendruppels zakte ik weg naar plek 6 om in de laatste ronde nog eens alles op alles te zetten en op plek 4 te eindigen!
Race 2 :
Goed gestart en als 4de de eerste ronde doorgekomen. Ik kon de snelheid met de kopgroep niet houden en eindigde in vij eenzame race op een zesde plaats. Mijn ersoonlijk record op Dijon wel met 1.22.904 aangescherpt

bram41

Benecup
Q1
De dag begon meteen met een qualificatie in de ochtend. We besloten om in de eerste training te starten met nieuwe banden. Ik kon in het begin van de Q1 rijden in de slipstream van Tim Holtz(Pirelli STK 1000), hierdoor werd ik al snel meegetrokken waar ik in ronde 3 een 1.21.828 kon rijden. Zo stond ik een kleine 7 tienden voor op mijn naasta achtervolger.

In de tweede kwalificatie werd het warm, zodoende liep de baantemperatuur open de grip minder. Toch heb ik een 1.21.874 kunnen rijden. De tijd werd niet verbeterd maar we hebben de focus op lange stints gelegd. Zo wisten we dat ik constant lage 23’ers kon rijden, en bleek dat we met die tijden toch een voordeel hadden op de rest van het veld.

Race1:

Kopstart! Ik ging 3 ronden aan de leiding nadat Tim Holtz (Pirelli STK 1000) mij voorbijkwam voor de Parabolique. Het gevecht vermeed ik omdat Tim Van Ooijen (Benecup) op P3 heel dicht volgde. Na de 6de ronde kwam ik steeds dichter, ik had de banden meer gespaard om op het einde nog een laatse aanval te kunnen plaatsen. Jammer genoeg volgde er snel een rode vlag situatie waardoor ik niet slaagde in mijn vooropgestelde strategie. Ik kwam over de streep met +0.278 seconden op Tim Holtz.

Race 2:


Alweer kopstart en ik leidde 8 ronden van de wedstrijd, we waren vertrokken met een kopgroep van 3 rijders waar Tim Holtz, Tim Van Ooijen en ik regelmatig van kop wijzigden in een harde maar faire strijd! Met nog 2 ronden te gaan nam ik het hef in handen en ging ik Tim Holtz voorbij in de Double-Droite de Villeroy en Tim van Ooijen nam ik uitkomend naar de start finish toe.
Zo kwam ik in de laatste ronde terecht als eerste, waar ik een zo goed mogelijk rondje er uit perste om zo over de streep te komen en meteen de overwinning kon vieren.

bram51

Foto credit: henneslenz.de

Techniek: Dekjam