Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...

In uitgesteld relais: Red Bull Rookies Misano, Sasha De Vits

Afgelopen weekend hadden we de GP van Italië op het circuit van Misano! Ikzelf vind dit een heel leuk maar toch wel technisch moeilijk circuit. We hadden dit weekend uitzonderlijk maar 1 race op zaterdag. Dit omdat het daar de traditie is dat de fans na de MotoGP race het track oplopen, vermits wij normaal gezien na de MotoGP wedstrijd rijden kon dit dus nu niet...

Read more ...
MotoGP Weekend

Can Öncü naar Moto3

Team Ajo Moto3 en kersvers Red Bull cookie winnaar Can Öncü hebben een overeenkomst gesloten voor seizoen 2019 in de Moto3 klasse.

Read more ...

Yamaha: Einde van de slechte periode?

Eindelijk is het woord dat men in de mond mag nemen, eindelijk heeft Yamaha na een periode van 25 races een overwinning behaald. En wat voor een overwinning, Vinales won met een voorsprong van bijna vier seconden.

Read more ...

Xavier Simeon naar MotoE in 2019

Zelos en Reale Avintia Racing kunnen met veel plezier aankondigen dat Xavier Siméon vanaf 2019 naar het gloednieuwe, elektrisch kampioenschap trekt dat gelanceerd werd door Dorna: de MotoE. Een nieuwe uitdaging voor de Zelos- en Classic 21-rijder, die zijn concurrenten eindelijk met gelijkwaardig materiaal zal kunnen bekampen.

Read more ...

Lijdensweg Fenati nog steeds niet over.

Voor Romano Fentai zijn de problemen verre van over, de Italiaan kreeg nu ook een Italiaanse onderzoeksrechter op bezoek, met een onderzoek naar “privé geweld” van Fenati aan het adres van Manzi.

Read more ...

Triumph Motorcycles draagt 2019 Moto2-motorblokken over

De officiële overdracht van de Triumph-motorblokken markeert het einde van de technische doorontwikkeling van de driecilinder en het begin van een nieuw tijdperk voor de Triumph Moto2 765cc-motor. Het resultaat zal tijdens de Moto2-teamtest in Jerez de la Frontera op 23 - 25 november 2018, voor het eerst op het circuit te zien zijn.

Read more ...

Yamaha ver in de sukkelstraat

Nee, het gaat niet goed met Yamaha, niet met het Movistar team, en ook al niet met het Tech3 team. Geen van beide teams kan geen echte vuist meer maken naar de concurrentie. Rossi huilt al het hele seizoen over hoe slecht de Yamaha wel niet is in 2018, maar het is Rossi. Naar de pers toe altijd wel straf in uitspraken, maar hij heeft duidelijk gelijk. Yamaha dwaalt af naar de middenmoot, en echt verbetering lijkt niet te komen.

Read more ...

Kritisch bekeken: Abraham bij Real Avintia: En nu?

Gisteren kwam er een, voor ons Belgen dan, een niet mis te verstane boodschap uit de MotoGP wereld. Karel Abraham tekende een contract voor twee jaar bij Reale Avintia. Zonder in het persbericht te vermelden wie er nu moet wijken, nog niet.

Read more ...

Tito Rabat: Ik zal doen wat de artsen zeggen

Tito Rabat gaf gisteren een persconferentie in het Dexeus Universitair Ziekenhuis om zijn gezondheidstoestand toe te lichten. Dat de Spanjaard zwaarder gewond is geraakt dan eerst werd aangenomen werd gisteren bevestigd.

Read more ...
Superbike Weekend

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

Ten Kate Honda failliet verklaard

Ten Kate Honda heeft de handdoek in de ring moeten werpen, nadat Honda had bekend gemaakt dat zij niet langer wilden samen werken met het Nederlandse team moesten zij op zoek naar een nieuwe constructeur.

De zoektocht naar een nieuwe constructeur en nieuwe sponsoren is helaas niet gelukt, volgens het team was het gebrek aan tijd de grote boosdoener. Nu is het doek definitief gevallen voor het team, en is er een faillissement aangevraagd. De Ten Kate motorwinkel en de racing products vallen niet onder dit faillissement.

Hieronder het volledige persbericht.

Read more ...

Tom Sykes naar BMW

Na lang wachten is het nieuws dit weekend officieel geworden. Tom Sykes gaat naar BMW. Zijn teamgenoot wordt Markus Reiterberger.

Read more ...

World Superbikes: Drie races per weekend

In aanloop van het 2019 seizoen maakt Dorna en de FIM een nieuwe update bekend van hoe een raceweekend in 2019 er gaat uitzien bij de World Superbikes. Er zullen vanaf volgend jaar drie wedstrijden per weekend worden verreden.

Read more ...

Ana Carrasco schrijft geschiedenis

Ana Carrasco is de eerste vrouwelijke wereldkampioen van een FIM kampioenschap. Carrasco mag zich WorldSSP300 kampioene noemen na een ware triller in de laatste wedstrijd op het circuit van Magny Cours.

Read more ...

Vaarwel STK1000 klasse

FIM Europe en Dorna WSBK hebben aangekondigd dat het Europese Superstock 1000 kampioenschap vanaf 2019 niet langer deel zal uitmaken van het FIM Superbike kampioenschap.

Read more ...

Jonathan Rea: Ultime World SBK recordmachine !

Na race één op de Automotodrom Brno in 2018 werd een nieuw hoofdstuk geschreven in de geschiedenisboeken van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Officiële KRT-rijder Jonathan Rea behaalde in totaal 60 overwinningen in zijn carrière, waardoor hij de meest succesvolle race-winnende rijder is in alle 31 seizoenen van het World Superbike kampioenschap.

Read more ...

Resultaten World SBK

logo sbk

Resultaten MotoGP

motogp web logo

Designed and developed by
moto-vibes.com -

Na een lange tijd “out” te zijn door blessure had het Vigenon Racing Team beslist om een extra lang race weekend te houden in Dijon.Dit was een ideaal moment om veel rijtijd te hebben door dat er 2 kampioenschappen aan de start kwamen te staan. Lambrechts ging van start in de OW CUP en de Benecup Dit was het eerste echte raceweekend die Bram Lambrechts had sinds lange tijd, hij had al 2 trainingsweekends gereden maar die waren letterlijk in het water gevallen door de te vele neerslag.
Eén weekend voor Dijon had Bram nog een OW CUP meegereden in Assen maar daar had hij amper rijtijd door de rode vlag situaties. Welgeteld 23 rondjes waren er gereden in Assen.

bram21

OW CUP

Bram had al zeer goed het circuit gestudeerd online en lange trackwalks ondernomen. Dit kwam hem zeer goed uit, na de vrije training stond Bram al op P4 met een 1.27.985 achter Bryan Schouten (P1 - 1.24.061),
Na de eerste Qualif kon Bram even achter Ricardo Brinck rijden en was al meteen 2 seconden sneller 1.25.449 en zo op P7 kwam te staan. Bryan Schouten noteerde een 1.23.329
Voor de Q4 veranderde het weer snel en werd de baan vrij snel nat. Dankzij de alertheid van het team ben ik heel vroeg kunnen vertrekken uit de pitsstraat waar in nog een flying lap kon maken in droge weersomstandigheden. Met 1 doorkomst heb ik een 1.24.795 kunnen noteren, hierdoor maakte ik 1 plaats goed in de chrono en kon ik op P6 (2de startrij) starten!

Race 1:
Mijn eerste echte wedstrijd, alle focus op de lichten. De rode lichten gaan uit en ik vertrek met een perfecte drive en steek zo de Double-Droite de Villeroy (als tweede in achter Cliff Kloots.
In de Gauche da la Bretelle maak ik een uitrem manoevre en kom zo aan de leiding te staan! Na de tweede ronde kwam de voorkant omhoog en kon ik niet tijdig remmen, zo ging ik meteen naar plek 5. Door regendruppels zakte ik weg naar plek 6 om in de laatste ronde nog eens alles op alles te zetten en op plek 4 te eindigen!
Race 2 :
Goed gestart en als 4de de eerste ronde doorgekomen. Ik kon de snelheid met de kopgroep niet houden en eindigde in vij eenzame race op een zesde plaats. Mijn ersoonlijk record op Dijon wel met 1.22.904 aangescherpt

bram41

Benecup
Q1
De dag begon meteen met een qualificatie in de ochtend. We besloten om in de eerste training te starten met nieuwe banden. Ik kon in het begin van de Q1 rijden in de slipstream van Tim Holtz(Pirelli STK 1000), hierdoor werd ik al snel meegetrokken waar ik in ronde 3 een 1.21.828 kon rijden. Zo stond ik een kleine 7 tienden voor op mijn naasta achtervolger.

In de tweede kwalificatie werd het warm, zodoende liep de baantemperatuur open de grip minder. Toch heb ik een 1.21.874 kunnen rijden. De tijd werd niet verbeterd maar we hebben de focus op lange stints gelegd. Zo wisten we dat ik constant lage 23’ers kon rijden, en bleek dat we met die tijden toch een voordeel hadden op de rest van het veld.

Race1:

Kopstart! Ik ging 3 ronden aan de leiding nadat Tim Holtz (Pirelli STK 1000) mij voorbijkwam voor de Parabolique. Het gevecht vermeed ik omdat Tim Van Ooijen (Benecup) op P3 heel dicht volgde. Na de 6de ronde kwam ik steeds dichter, ik had de banden meer gespaard om op het einde nog een laatse aanval te kunnen plaatsen. Jammer genoeg volgde er snel een rode vlag situatie waardoor ik niet slaagde in mijn vooropgestelde strategie. Ik kwam over de streep met +0.278 seconden op Tim Holtz.

Race 2:


Alweer kopstart en ik leidde 8 ronden van de wedstrijd, we waren vertrokken met een kopgroep van 3 rijders waar Tim Holtz, Tim Van Ooijen en ik regelmatig van kop wijzigden in een harde maar faire strijd! Met nog 2 ronden te gaan nam ik het hef in handen en ging ik Tim Holtz voorbij in de Double-Droite de Villeroy en Tim van Ooijen nam ik uitkomend naar de start finish toe.
Zo kwam ik in de laatste ronde terecht als eerste, waar ik een zo goed mogelijk rondje er uit perste om zo over de streep te komen en meteen de overwinning kon vieren.

bram51

Foto credit: henneslenz.de

Techniek: Dekjam