Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

Barry Baltus wint eerste race in het CEV-kampioenschap in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.

Read more ...

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...
MotoGP Weekend

Honda HRC beslist over rijders 2021

Nog geen meter gereden en zulke bedrijvigheid op de transfermarkt. Honda heeft nu echt zijn beslissing genomen en deze is toch wel bijzonder te noemen. 2021 is bijna volledig wat Honda betreft, enkel LCR Honda moet nog de nodige knopen doorhakken.

Read more ...

Valentino Rossi: Nieuws over toekomst in Jerez

Nu we binnenkort echt gaan racen in seizoen 2020 zal ook weldra nieuws volgen over de toekomst van enkele rijders. Valentino Rossi is er zo eentje van, maar we kunnen er prat op gaan dat er in Jerez nieuws zal komen. 

Read more ...

Espargaro naar HRC?

Er is nog geen meter gereden in 2020 maar toch komt het silly season voor 2021 nu al op gang. Als we de laatste geruchten mogen geloven vallen er klappen in het KTM kamp.

Read more ...

De toekomst voor Dovizioso

Het seizoen 2020 heeft nog geen race gereden maar toch is silly season 2021 toch al begonnen. Met name Andrea Dovizioso is behoorlijk hot dezer dagen. Voor de 34-jarige Italiaan breken lastige tijden aan.

Read more ...

MotoGP: Komt er nog een 2020 seizoen?

In deze heel onzekere tijden sturen de kampioenschappen (lees Dorna) de competities wel dagelijks bij. Hoe het concreet verder moet is helemaal niet geweten, toch zijn er hier en daar nog enkele nieuwtjes met oog op de toekomst.

Read more ...

Bendsneyder knokt zich naar uitstekende elfde plaats

Met vijf punten op zak kijken NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder terug op een uitstekende opening van het seizoen. De elfde plaats van Bendsneyder in de Grand Prix van Qatar is het beste resultaat voor zowel de Nederlander als NTS in de Moto2. Jesko Raffin moest na een problematische eerste ronde genoegen nemen met de 23ste plaats.

Read more ...

Kopzorgen voor Repsol Honda

Eerste tests met een nieuwe machine geen gewoon geen beeld weer van hoe en wat gaat gebeuren in 2020. Maar Honda heeft een paar zorgen, het grootste noemt Marc Marquez.

Read more ...

Ducati vist achter het net op de transfermarkt: En nu?

De laatste weken/dagen is het een aankondiging van rijders die hun contract vernieuwen bij hun huidige werkgever binnen de MotoGP klasse. Wie dacht dat het een silly season ging worden komt bedrogen uit. De toprijders houden vast aan hun huidige werkgever, en daarmee staat Ducati zowat in de kou.

Read more ...
Superbike Weekend

Michael Van Der Mark verlaat Yamaha

Vandaag heeft Yamaha bekend gemaakt dat zij in 2021 niet meer moeten rekenen op de steun van Nederlander Michael Van der Mark. De Nederlander heeft er voor gekozen om andere horizonten te gaan opzoeken.

Read more ...

Anthony West opnieuw in de clinch met FIM

Het zit er weer bovenhands op tussen Anthony West en de FIM. West zit al enige tijd langs de kant wegens doping en mag onder geen beding racen in wedstrijden onder de vlag van de FIM.

Read more ...

Kiefer racing in moeilijke wateren

Voor het Kiefer team breken onzekere tijden aan, het Duitse team al sinds mensenheugenis deelnemer in de Moto2 klasse moest nu noodgedwongen uitwijken naar andere competities. Maar alles is bij aanvang van het seizoen rozengeur en maneschijn.

Read more ...

Hoge doelstellingen voor Loris Cresson in 2020

Voor de jonge Belg Loris Cresson was 2019 opnieuw een degelijk jaar, top tien plaatsen, en opnieuw een 12e plaats in het WK.

Read more ...

Can Öncü naar WK Supersport

Voor de jonge Turk Can Öncü was Valencia zijn laatste Moto3 wedstrijd, geen plaats meer en dus via de achterdeur naar andere oorden. Die andere oorden wordt het WK Supersport waar hij in een nieuw team is onder gebracht.

Read more ...

Welkom terug Ten Kate

De soap rondom het Nederlandse Ten Kate en Honda is een veelbesproken item geweest in het tussenseizoen. De Nederlanders werden heel droog gepakt door Honda omdat de Japanners op het laatste moment alle banden te verbraken. Ten Kate bleef achter met lege handen maar beloofden toch terug te keren. Een heel pak geruchten later is het nieuwe team gisteren officieel voorgesteld. Yamaha is de nieuwe partner.

Read more ...

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Joel Smets heeft ons laten weten dat de editie 2017 van de Motorcross der Naties in Matterley Basin tevens zijn laatste wedstrijd is geweest als team manager van het Belgische team. Joel was team manager sinds 2007 als opvolger van Joel Robert. Hij heeft dus gedurende 11 jaar de ploeg geleid. In deze periode behaalde hij met het team drie keer brons (2015, 2009, 2008) en drie keer zilver (2014, 2012, 2010).

smets portrait shotbybavo dsc 9138

De kers op de taart was er in 2013 met de overwinning in Teutschenthal (Duitsland) met rijders Jeremy Van Horebeek, Clément Desalle en Ken De Dycker.

En niet enkel op sportief vlak was de deelname van de Belgische ploeg een succes. Joel had de vzw Team Belgium opgericht belast met de extra-sportieve omkadering en de financiering van de ploeg.

Dankzij een aantal erg belangrijke sponsors (Loomans, Wanty, Rougraff, Bouwconcept Freddy Versluys, WLM,…) slaagde hij erin om een semiprofessionele structuur op te zetten voor de organisatie van persconferenties, team building activiteiten, hospitality ter plaatse, merchandising voor de supporters, enz.

Joel Smets : “ Na 11 mooie jaren nemen wij met Team Belgium MXoN vzw, met spijt in het hart, afscheid van onze taak als promotor van de Belgische ploeg. Toen ik 11 jaar geleden in de voetsporen van mijn legendarische naamgenoot Joël Robert trad, paste dat perfect in mijn idee van een zogeheten reconversie. Ik had een halftijdse job en had dus wel wat tijd vrij om me bezig te houden met zaken waarvan ik tijdens mijn loopbaan dacht: zou dat niet beter kunnen, waaronder een professionele (topsport)jeugdopleiding voor mx en ook Team Belgium MXoN.

Ondertussen zijn we een dik decennia verder en kijk ik trots achterom naar wat ik heb kunnen realiseren!

Echter is mijn beroepsmatige situatie doorheen die jaren drastisch verandert van ‘ik heb wel een handje vrij’ tot ‘mijn handen meer dan vol’. Bovendien vragen een actieve tienerdochter en zoon die af en toe een rondje crosst ook wel wat aandacht! Verder vindt m’n vrouw het ook niet erg als ik een dag extra thuis ben ;-)

Tenslotte droomde ik ooit van één overkoepelende en professioneel gestructureerde federatie door de overheid ondersteund net als in de meeste andere sporten en in de ons omringende landen. In de ideale wereld zouden beide hogergenoemde projecten vanuit die federatie moeten worden gestuurd … het besef dat die ideale wereld na meer dan 10 jaar nog steeds niet voor morgen is, stemt me droevig en ondermijnt mijn geloof in een bloeiende toekomst voor mx in België …

team belgium 2014

Samengevat heeft dus tijdsgebrek en een gebrek aan toekomstperspectief tot deze beslissing geleid.

Gedurende 22 jaar (rijder + teammanager) stond de motorcross der naties met grote vette stip op mijn kalender genoteerd! U zal dus begrijpen dat het geen makkelijke keuze was ….

‘But nothing is forever’ blijkbaar en gelukkig houd ik aan deze bijna kwarteeuw MXoN een karrevracht aan mooie herinneringen over.”

Olivier Rougraff, BMB voorzitter : « Joel Robert kon geen betere opvolger als team manager hebben gehad. Joel Smets heeft het Belgisch team verder geprofessionaliseerd. Dankzij hem was de aanwezigheid van het Belgische team op de Motorcross der Naties waardig voor ons land en de federatie. We waren trots Belg te zijn wanneer we het team in de paddock zagen staan van een evenement dat steeds groter wordt met meer als 50.000 toeschouwers en miljoenen televisiekijkers over de ganse wereld. Het is duidelijk dat ik als voorzitter van de BMB, de beslissing van Joel betreur maar ook respecteer. Ik dank hem ter harte, zowel ten persoonlijke titel als namens de Raad van Bestuur van de BMB voor alles wat hij gedurende deze 11 laatste jaren heeft gerealiseerd.”

De Raad van bestuur heeft nog geen beslissing genomen betreffende de toekomst van het team. Wegens een gebrek aan subsidies en de erg hoge kosten om een team naar de Verenigde Staten te sturen, kan de deelname van het Belgisch team aan de Motorcross der Naties in 2018 nog niet worden bevestigd.

Techniek: Dekjam