Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

Barry Baltus wint eerste race in het CEV-kampioenschap in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.

Read more ...

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...
MotoGP Weekend

Johann Zarco verlaat KTM: Wat zijn de opties?

Johann Zarco was de situatie bij KTM gewoon spuugzat dat hij de eer aan zichzelf hield en gewoonweg zijn contract liet ontbinden. Ook KTM zag geen verdere opties om met de Fransman verder te gaan. De Fransman was in een sukkelstraatje belandt, het zelfde of ene Lorenzo.
Maar er is een open vraag, En wat nu?

Read more ...

Lorenzo (opnieuw) naar Ducati?

Het gaat niet zo lekker voor Jorge Lorenzo, weet ongeveer iedereen, maar nu komen er geruchten vanuit Italië dat Lorenzo opnieuw contact zou opgenomen hebben met.....Ducati.

Read more ...

Valentino Rossi: Het seizoen te veel?

Hij blijft natuurlijk een icoon, maar hij is 40, en de laatste GP’s loopt het niet goed. Zit Valentino Rossi in zijn seizoen te veel? Assen was zijn derde GP op rij waar hij geen punten scoorde, tijd om een punt achter die rijkgevulde carrière te zetten en zich op andere dingen gaan richten?

Read more ...

Was Mugello Yamaha’s dieptepunt?

Was Mugello nu echt het dieptepunt voor Yamaha, de hamvraag van de dag. Waarschijnlijk niet, Yamaha was op Mugello nergens en tot overmaat van ramp haalde de locale rijder genaamd Valentino Rossi de eindstreep niet.

Read more ...

Dovizioso wint (voorlopig) niet

De overwinning van Andrea Dovizioso is voorlopig niet toegekend, dit wegens een klacht die is ingediend waar de legaliteit van de Ducati wordt in vraag gesteld. Onderzoek zal moeten uitwijzen of Dovisiozo vooralsnog de overwinning krijgt.

Read more ...

 Qatar MotoGP: Liefst geen Yamaha.

Het wordt nu reeds duidelijk wie de kaarten zal uitdelen in seizoen 2019. Dovizioso wint voor Marquez, en een heroptredende Crutchlow werd derde. Of met andere woorden, Ducati en Honda hebben hun huiswerk heel goed gemaakt deze winter. Suzuki is eveneens heel erg snel gebleken in de handen van Rins.

Read more ...

En wat met KTM?

Nu de laatste officiële tests achter de rug zijn kan men een kleine balans opmaken van wat er in seizoen 2019 de fans te wachten staat. Op zijn zachtst gezegd heel veel. Wanneer men de gecombineerde tijden bekijkt is de klassering opgedeeld in twee “klassen” De eerste twaalf rijders binnen de 1:54 grens, en de rest. Bij die rest, drie KTM’s.

Read more ...

Barry Baltus tekent bij Team Angel Nieto voor het CEV kampioenschap in 2019

Barry Baltus zal in zijn tweede seizoen in het Moto3-junior wereldkampioenschap uitkomen op een KTM van het Team Angel Nieto, de onbetwiste leider in het seizoen 2018.

Barry Baltus - de jongste van alle CEV-deelnemers - neemt na een eerste seizoen onder de vlag van het Reale Avintia Racing Team in het FIM CEV Moto3-junior wereldkampioenschap (waarin hij een magnifieke pole-positie en een negende plaats in de race behaalde) in 2019 plaats in het zadel van een KTM van het Team Angel Nieto.

Read more ...
Superbike Weekend

Welkom terug Ten Kate

De soap rondom het Nederlandse Ten Kate en Honda is een veelbesproken item geweest in het tussenseizoen. De Nederlanders werden heel droog gepakt door Honda omdat de Japanners op het laatste moment alle banden te verbraken. Ten Kate bleef achter met lege handen maar beloofden toch terug te keren. Een heel pak geruchten later is het nieuwe team gisteren officieel voorgesteld. Yamaha is de nieuwe partner.

Read more ...

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

Ten Kate Honda failliet verklaard

Ten Kate Honda heeft de handdoek in de ring moeten werpen, nadat Honda had bekend gemaakt dat zij niet langer wilden samen werken met het Nederlandse team moesten zij op zoek naar een nieuwe constructeur.

De zoektocht naar een nieuwe constructeur en nieuwe sponsoren is helaas niet gelukt, volgens het team was het gebrek aan tijd de grote boosdoener. Nu is het doek definitief gevallen voor het team, en is er een faillissement aangevraagd. De Ten Kate motorwinkel en de racing products vallen niet onder dit faillissement.

Hieronder het volledige persbericht.

Read more ...

Tom Sykes naar BMW

Na lang wachten is het nieuws dit weekend officieel geworden. Tom Sykes gaat naar BMW. Zijn teamgenoot wordt Markus Reiterberger.

Read more ...

World Superbikes: Drie races per weekend

In aanloop van het 2019 seizoen maakt Dorna en de FIM een nieuwe update bekend van hoe een raceweekend in 2019 er gaat uitzien bij de World Superbikes. Er zullen vanaf volgend jaar drie wedstrijden per weekend worden verreden.

Read more ...

Ana Carrasco schrijft geschiedenis

Ana Carrasco is de eerste vrouwelijke wereldkampioen van een FIM kampioenschap. Carrasco mag zich WorldSSP300 kampioene noemen na een ware triller in de laatste wedstrijd op het circuit van Magny Cours.

Read more ...

Oost- Vlaming, kampioen van België in de Superbike junior klasse, en realist. Barrie Botte verscheen opnieuw aan de start in 2015, na een jaar van revalidatie. Botte maakte in 2013 reeds zijn debuut in het BK, maar een val in Oss, waarbij hijeen breuk in de rug opliep, hield hem weg van de circuits.

Maar in 2015 verscheen er opnieuw een Botte aan de start die volwassener geworden was, een nieuw opgezet team, een nieuw opgebouwde motor, en een torenhoge motivatie.

Barrie Botte: De crash in Oss heeft mij weldegelijk wakker gemaakt, ik nam mezelf dan ook voor om echt met het hoofd te gaan rijden. Ik had het gevoel dat ik in 2013 nog te veel onnodige risico’s nam, met als dieptepunt natuurlijk Oss, waar ik achteraf gezien verdomd veel geluk heb gehad. Het kon namelijk allemaal veel slechter afgelopen zijn. Daar was ik me wel terdege van bewust als ik opnieuw op de motor stapte.

Echter door zijn jaar afwezigheid wordt het een heel moeilijke opdracht om zijn doelstelling – de titel - binnen te halen. De circuitkennis was nihil op sommige circuits, en ook de motor vertoonde nog zwakke punten als het op de afstelling aan kwam. Mede door de onervarenheid van Botte en zijn team werden er bij tijd fouten gemaakt. Kan ook niet anders, leergeld noemt Botte het. Neemt niet weg dat de resultaten goed waren, en nog voor het einde van het seizoen kon Botte de titel veilig stellen.

12281590 10156184954730307 167997470 o

Botte: Al bij al ben ik super tevreden met het resultaat, we hebben met z’n allen een heel grote inspanning geleverd om onze doelstelling te bereiken. Niemand binnen het team was een ancien met veel ervaring. We waren allemaal broekventen die wilden winnen. Dat gebrek aan ervaring was in het begin van het seizoen op momenten goed voelbaar.. Maar dat is gewoon leergeld die men betaald. Naarmate het seizoen vorderde werden we beter in dat alles, en ging het een heel stuk beter.

Maar dan komt het nieuwe seizoen aan bod. Botte mag dan wel kampioen van België zijn bij de junioren, de Oost Vlaming is zich er terdege van bewust dat het slechts de junior titel is. En ook het tweede onderwerp, de algemene financiën, en de weinige interesse in de Belgische motorsport komen ter sprake. Toch was er op gebied van PR een nieuwe wind die het team aanbracht. De tweede hobby van Botte, voetbal en zijn favoriete club AA Gent werden verweven tot een huwelijk motorsport- voetbal. Onverwacht mooi, en op PR gebied onbetaalbaar.

12295126 10156184954755307 2119579154 o

Botte: In het begin van het seizoen zijn er inderdaad berichten gekomen dat een huwelijk motorsport – voetbal niet ging lukken. En eerlijk, het was wel een nieuw concept, maar het werkte. Via AA Gent kreeg ik enorm veel steun, ik mocht me in en rond het stadion laten zien, en mocht wel lekker tijdens een thuismatch van Gent een rondje in het stadion doen. En dan kijken er plots 20 000 mensen naar u hé. Ook voor de andere sponsors is zo iets natuurlijk onbetaalbaar.

Voor 2016 gaat de Oost Vlaming door met zijn unieke concept. Het geheel werkt gewoon en beide partijen blijven partners. Maar toch blijft sponsoring een hekel punt. Botte is niet de uitzondering dat hij aan de lopende band sponsors vindt voor het nieuwe seizoen. Ook de algemene toekomst is nog onzeker. Hoe en met wat gaan we verder, investeren in België, of toch maar Europa gaan verkennen. Doelstelling is om centen te vinden, want racen is en blijft een dure sport.

Botte: Voor 2016 is nog niets definitief, centjes vinden is en blijft een hekel punt, en daar hangt natuurlijk ook de toekomst van af. Blijven we in de lage landen, of niet. Ik zou ook wel heel erg graag eens wat buitenlandse wedstrijden doen, maar dan moeten we centen vinden. Blijven we in België dan moeten we evenzeer centen zien te vinden.

Met buitenland bedoel ik dan ook niet een WK of een EK, maar gewoon naar de grote circuits trekken om mij te meten in een andere competitie. Ik mag dan wel kampioen junior geworden zijn, op zich stelt het niet veel voor. Maar nogmaals, ik ben er helemaal nog niet uit welke richting 2016 gaat.

Tot op heden heeft Botte nog steeds geen beslissing genomen welke hij wil delen, het gesprek dateert al van enkele weken geleden, maar nog steeds worden de vragen afgewimpeld met “de beslissing blijft voorlopig binnen het team”…….

Techniek: Dekjam