Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

Barry Baltus wint eerste race in het CEV-kampioenschap in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.

Read more ...

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...
MotoGP Weekend

Bendsneyder knokt zich naar uitstekende elfde plaats

Met vijf punten op zak kijken NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder terug op een uitstekende opening van het seizoen. De elfde plaats van Bendsneyder in de Grand Prix van Qatar is het beste resultaat voor zowel de Nederlander als NTS in de Moto2. Jesko Raffin moest na een problematische eerste ronde genoegen nemen met de 23ste plaats.

Read more ...

Kopzorgen voor Repsol Honda

Eerste tests met een nieuwe machine geen gewoon geen beeld weer van hoe en wat gaat gebeuren in 2020. Maar Honda heeft een paar zorgen, het grootste noemt Marc Marquez.

Read more ...

Ducati vist achter het net op de transfermarkt: En nu?

De laatste weken/dagen is het een aankondiging van rijders die hun contract vernieuwen bij hun huidige werkgever binnen de MotoGP klasse. Wie dacht dat het een silly season ging worden komt bedrogen uit. De toprijders houden vast aan hun huidige werkgever, en daarmee staat Ducati zowat in de kou.

Read more ...

Fabio Quartararo naar Yamaha factory voor 2021 en 2022

De kogel is de kerk door, Fabio Quartararo rijdt vanaf volgend jaar bij het officiële Yamaha fabrieksteam, Valentino Rossi wordt dus “ontslagen” bij het Yamaha fabrieksteam.

Read more ...

Aprilia komt naar Sepang met compleet nieuw blok

Grote veranderingen bij Aprilia in 2020, de kleinste constructeur in de MotoGP klasse komt naar de voorjaarstesten met een compleet nieuw blok.

Read more ...

Doping en motorsport, een bijna onbestaand feit.

Anderea Ianonne is de eerste MotoGP rijder waar verboden middelen in zijn urine zijn gevonden. Let op, Ianonne is nog niet schuldig, een tegenexpertise op 7 januari moet definitief klaarheid scheppen. Maar, er is wel een verboden stof gevonden in zijn urine, een feit welke niet te ontkennen valt.

Read more ...

Barry Baltus mist eerste vier wedstrijden van het seizoen

In 2019 hebben we dus opnieuw een Belg in het WK Moto3, jongeling Barry Baltus zal dan het WK rijden voor het Duitse Prüstel team. Maar al voor het seizoen duiken er problemen op. Baltus is slechts 15 jaar oud, en daarom zal hij de eerste vier wedstrijden van het seizoen moeten missen.

Read more ...

Wie is de crashkampioen van 2019 ?

Om alvast te starten, 2019 was een goed jaar voor de crashes, er zijn in de laatste vier jaar nog nooit zo weinig valpartijen geweest of in 2019. Waar de daling aan te wijten is, is niet geheel duidelijk. Zo waren weinig weekends met regenweer in 2019.

Read more ...
Superbike Weekend

Anthony West opnieuw in de clinch met FIM

Het zit er weer bovenhands op tussen Anthony West en de FIM. West zit al enige tijd langs de kant wegens doping en mag onder geen beding racen in wedstrijden onder de vlag van de FIM.

Read more ...

Kiefer racing in moeilijke wateren

Voor het Kiefer team breken onzekere tijden aan, het Duitse team al sinds mensenheugenis deelnemer in de Moto2 klasse moest nu noodgedwongen uitwijken naar andere competities. Maar alles is bij aanvang van het seizoen rozengeur en maneschijn.

Read more ...

Hoge doelstellingen voor Loris Cresson in 2020

Voor de jonge Belg Loris Cresson was 2019 opnieuw een degelijk jaar, top tien plaatsen, en opnieuw een 12e plaats in het WK.

Read more ...

Can Öncü naar WK Supersport

Voor de jonge Turk Can Öncü was Valencia zijn laatste Moto3 wedstrijd, geen plaats meer en dus via de achterdeur naar andere oorden. Die andere oorden wordt het WK Supersport waar hij in een nieuw team is onder gebracht.

Read more ...

Welkom terug Ten Kate

De soap rondom het Nederlandse Ten Kate en Honda is een veelbesproken item geweest in het tussenseizoen. De Nederlanders werden heel droog gepakt door Honda omdat de Japanners op het laatste moment alle banden te verbraken. Ten Kate bleef achter met lege handen maar beloofden toch terug te keren. Een heel pak geruchten later is het nieuwe team gisteren officieel voorgesteld. Yamaha is de nieuwe partner.

Read more ...

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

OW Cup en KNMV slaan handen in elkaar

Er waait een nieuwe wind doorheen de Nederlandse wegrace competitie, na enkele jaren van moeilijke tijden lijkt er nu een nieuwe weg ingeslagen te zijn. Afgelopen weekend heeft de organisator van de OW Cup bekend gemaakt ook een deel van het ONK te zullen organiseren.  

Na enkele jaren van slabakken komt er nu een drastische verandering in het Nederlandse wegracewereldje. Al jaren is er in Nederland de OW Cup die jaar na jaar aan populariteit won en wedstrijd na wedstrijd op een overvol startveld kon rekenen, daar waar de organisatoren die onder de KNMV vlag werkten met moeite een toonbaar startveld konden samen brengen. Ook de samen met België georganiseerde Bénécup leek geen daverend succes.

Voor 2017 zal de organisator van de OW Cup ook een deel van het ONK gaan organiseren, de Supersport en de Superbike klassen zullen voortaan dus onder de KNMV/OW Cup vlag rijden. Hieronder het volledige persbericht:

In de afgelopen maanden hebben CRT en KNMV elkaar regelmatig gesproken over de mogelijkheden van een verdere samenwerking voor het motorsportseizoen 2017.
Voor het seizoen 2016 bestond er een wederzijdse erkenning van elkaars licenties in de
NK SuperCup 600 / Dutch Supersport en in de NK SuperCup 1000 / Dutch Superbike.
Voor 2017 zijn er eerste afspraken gemaakt dat de ONK-races in de Dutch Supersport en Dutch Superbike verreden gaan worden in het OW Cup programma.
De NK SuperCup 600 en de NK SuperCup 1000 worden dan de klassen waarin de hoogste Nederlandse titel behaald wordt.
Niet onbelangrijke details dienen in de komende weken verder uitgewerkt te worden.

De OW Cupklassen NK SportCup 600, NK ProCup 600, NK SportCup 1000 en de NK SportCup 1000 blijven gehandhaafd. In deze klassen behaal je, net als in voorgaande jaren, de NK titel.
Om deel te kunnen deelnemen in een bepaalde OW Cupklasse dien je te voldoen aan een klasse-limiettijd. Het indelen op basis van klasse-limiettijden is gelijk aan de indeling welke al wordt toegepast bij de
OW Cupraces en geldt ook voor deelname in de klassen NK SuperCup 600 en NK SuperCup 1000.
Klasse-limiettijden voor 2017 dienen nog bepaald te worden.

Het algemene en het technisch reglement OW Cup 2016 zal op detail aanpassingen ondergaan, leidend in deze zal de veiligheid zijn.
De OW Cuplicenties 2017 dienen aangevraagd te worden bij de OW Cup organisatie. Ten aanzien van technische controle, wedstrijdleiding, organisatie en het rijden op type 3 dagen op het TT circuit Assen, waar de maximale dynamische geluidlimiet van 101 dBa geldt, veranderd er voor 2017 inhoudelijk niets.

Voor het seizoen 2017 wordt gesproken over een tweedaags event in Assen en twee tweedaagse events in Duitsland. Voor het kunnen organiseren van tweedaagse events is het noodzakelijk om klassen met voldoende deelnemers aan de start te hebben staan. Zonder volle klassen is het, gezien het prijskaartje wat aan een tweedaags event hangt, niet mogelijk om tweedaagse events in Nederland en Duitsland te kunnen organiseren.
Om voldoende deelnemers op een tweedaags event te kunnen krijgen wordt er gekeken of de huidige klassen zoals zijspannen, Classics, Supermono, Moriwaki, KTM en Dutch Ducati Challenge aan een event kunnen worden toegevoegd mits deze over volle klassen beschikken.

OW Cup en KNMV beseffen dat zij samen aan een niet eenvoudig en meerjarig proces begonnen zijn om eenheid binnen de Nederlandse motorsport te creëren.
Een eenheid waarbij wederzijds respect en respect naar deelnemers en relaties als basis dient. OW Cup en KNMV kunnen samen veel bereiken maar de ondersteuning van deelnemers en relaties zal in dit proces noodzakelijk zijn.

Techniek: Dekjam