Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

Barry Baltus wint eerste race in het CEV-kampioenschap in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.

Read more ...

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...
MotoGP Weekend

Barry Baltus naar Moto2

NTS RW Racing GP heeft voor de seizoenen 2021 en 2022 het Belgische talent Barry Baltus vastgelegd. De nu 16-jarige coureur maakt bij het Nederlandse team de overstap naar de Moto2-klasse, na een veelbelovend seizoen in de Moto3. “We zijn erg blij dat we met Barry Baltus en zijn managementgroep Zelos een tweejarige overeenkomst hebben kunnen sluiten”, zegt NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen.

Read more ...

Barry Baltus en Prüstel-team na één seizoen uit elkaar.

Team Prüstel heeft bekend gemaakt dat zij in 2021 niet langer met Barry Baltus zullen verder gaan. Prüstel moest noodgedwongen een andere financiële weg inslaan voor 2021.

Read more ...

Kreeg KTM te veel “liefde” dit weekend?

Suzuki behaalde een vierde plaats met Mir dit weekend, en dit op enkele duizendsten van een seconde op derde man Pol Espargaro. Maar in het tumult overschreed Espargaro toch het groene gedeelte, en moet dit niet lieden tot een sanctie. Davide Brivio van Suzuki is furieus, kan niet volgens hem.

Read more ...

Honda HRC beslist over rijders 2021

Nog geen meter gereden en zulke bedrijvigheid op de transfermarkt. Honda heeft nu echt zijn beslissing genomen en deze is toch wel bijzonder te noemen. 2021 is bijna volledig wat Honda betreft, enkel LCR Honda moet nog de nodige knopen doorhakken.

Read more ...

Valentino Rossi: Nieuws over toekomst in Jerez

Nu we binnenkort echt gaan racen in seizoen 2020 zal ook weldra nieuws volgen over de toekomst van enkele rijders. Valentino Rossi is er zo eentje van, maar we kunnen er prat op gaan dat er in Jerez nieuws zal komen. 

Read more ...

Espargaro naar HRC?

Er is nog geen meter gereden in 2020 maar toch komt het silly season voor 2021 nu al op gang. Als we de laatste geruchten mogen geloven vallen er klappen in het KTM kamp.

Read more ...

De toekomst voor Dovizioso

Het seizoen 2020 heeft nog geen race gereden maar toch is silly season 2021 toch al begonnen. Met name Andrea Dovizioso is behoorlijk hot dezer dagen. Voor de 34-jarige Italiaan breken lastige tijden aan.

Read more ...

MotoGP: Komt er nog een 2020 seizoen?

In deze heel onzekere tijden sturen de kampioenschappen (lees Dorna) de competities wel dagelijks bij. Hoe het concreet verder moet is helemaal niet geweten, toch zijn er hier en daar nog enkele nieuwtjes met oog op de toekomst.

Read more ...
Superbike Weekend

Loris Cresson stapt over naar Superbike met OUTDO Kawasaki TPR in Estoril

Loris Cresson beëindigt het seizoen 2020 als World Superbike-rijder nadat hij een deal heeft gesloten voor With OUTDO Kawasaki TPR voor de seizoensfinale in Estoril. Geen onbekende voor het rijden op grotere machines (hij nam eerder deel aan het World Endurance Championship), hij wordt de eerste Belg die racet in WorldSBK sinds 2016.

Read more ...

Michael Van Der Mark verlaat Yamaha

Vandaag heeft Yamaha bekend gemaakt dat zij in 2021 niet meer moeten rekenen op de steun van Nederlander Michael Van der Mark. De Nederlander heeft er voor gekozen om andere horizonten te gaan opzoeken.

Read more ...

Anthony West opnieuw in de clinch met FIM

Het zit er weer bovenhands op tussen Anthony West en de FIM. West zit al enige tijd langs de kant wegens doping en mag onder geen beding racen in wedstrijden onder de vlag van de FIM.

Read more ...

Kiefer racing in moeilijke wateren

Voor het Kiefer team breken onzekere tijden aan, het Duitse team al sinds mensenheugenis deelnemer in de Moto2 klasse moest nu noodgedwongen uitwijken naar andere competities. Maar alles is bij aanvang van het seizoen rozengeur en maneschijn.

Read more ...

Hoge doelstellingen voor Loris Cresson in 2020

Voor de jonge Belg Loris Cresson was 2019 opnieuw een degelijk jaar, top tien plaatsen, en opnieuw een 12e plaats in het WK.

Read more ...

Can Öncü naar WK Supersport

Voor de jonge Turk Can Öncü was Valencia zijn laatste Moto3 wedstrijd, geen plaats meer en dus via de achterdeur naar andere oorden. Die andere oorden wordt het WK Supersport waar hij in een nieuw team is onder gebracht.

Read more ...

Welkom terug Ten Kate

De soap rondom het Nederlandse Ten Kate en Honda is een veelbesproken item geweest in het tussenseizoen. De Nederlanders werden heel droog gepakt door Honda omdat de Japanners op het laatste moment alle banden te verbraken. Ten Kate bleef achter met lege handen maar beloofden toch terug te keren. Een heel pak geruchten later is het nieuwe team gisteren officieel voorgesteld. Yamaha is de nieuwe partner.

Read more ...

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

Het Circuit van Spa-Francorchamps is verheugd vandaag de start aan te kondigen van het proces voor de eerste fase van de werken als onderdeel van de terugkeer van de internationale competitie EWC 24H SPA MOTOS.  francorchamps 02060

Half mei 2019 werd er samen met Eurosport Events een aankondiging gedaan over de terugkeer van het wereldkampioenschap endurance naar Spa-Francorchamps in juni 2022. Vandaag wordt er een volgende stap gezet in dit verhaal.

Dit ging gepaard met de presentatie van een tienjarig investeringsplan van 80 miljoen euro ter ondersteuning van de diversificatiestrategie van het Circuit en de modernisering van zijn infrastructuur.

Melchior Wathelet, Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Circuit van Spa-Francorchamps : «Vandaag gaan we de toekomst van een historisch circuit aanpakken of beter gezegd: we lanceren het proces dat van Spa-Francorchamps het historische circuit van de toekomst maakt. De diversificatiestrategie zit op schema. »

Nathalie Maillet, CEO van het Circuit van Spa-Francorchamps: «Met de investeringen die voor de komende 10 jaar zijn gepland, laten we zien dat dromen kunnen uitkomen. Door te beginnen met zo'n prestigieuze uithoudingsrace kunnen we de eerste doelstelling in ons "motorproject" bereiken. »

Deze aankondiging is des te belangrijker in deze moeilijke periode met activiteiten en competities die achter gesloten deuren worden gehouden vanwege de Covid-19 pandemie. Hoewel de race het DNA is van het Circuit van Spa-Francorchamps, heeft het toch niet dezelfde smaak zonder de enthousiaste fans. Daarom gaat dit project gepaard met grote verbeteringen voor de toeschouwers.

Willy Borsus, viceminister-president van Wallonië, minister van Economie, Onderzoek en Innovatie, Digitaal, Landbouw, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, IFAPME en de Competentiecentra: “Vandaag hebben we het over investeringen, en als minister van Economie word ik daar blij van. Als onderdeel van de terugkeer van het Wereldkampioenschap Moto Endurance werd er grondig nagedacht, zowel over de regelingen die nodig zijn voor het opnieuw ontvangen van de internationale motorcompetitie, als over de infrastructuur van het Circuit. Wanneer men een bedrijf leidt, kan het een niet zonder het ander. Men moet de korte, de middellange en de lange termijn met elkaar verzoenen. Het komt erop neer de investeringen te rationaliseren en tegelijkertijd een rendement op de investeringen te garanderen. Het is dus een ​​krachtig instrument met een langetermijnvisie dat zich vandaag voor de toekomst inzet. De aankondiging van vandaag vertegenwoordigt de eerste fase van een grotere investering van 80 miljoen over 10 jaar. Alles wordt als volgt door het Circuit gefinancierd: voor 21 miljoen euro eigen fondsen, voor 29,5 miljoen euro via een banklening en voor 29,5 miljoen euro via een terugbetaalbare lening van Sogepa, een ander Waals economisch instrument."

De aankomende werken kunnen onderverdeeld worden in twee domeinen :

- Het circuit

- De infrastructuren

Het circuit :

Voor de EWC 24H SPA MOTOS is er een klasse C FIM-homologatie vereist. Het Circuit beloofde het traject van de piste niet te veranderen, en heeft zich daaraan gehouden. De werkzaamheden zullen dan ook vooral gericht zijn op de uitbreiding van de run-off area en het plaatsen van grindvallen in 5 bochten: La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes en tenslotte Stavelot.

francorchamps 00821

De infrastructuren :

De infrastructuren van het Circuit verouderen en zijn niet langer waardig voor het mooiste circuit ter wereld. In plaats van een lange opeenvolging van werken, werd ervoor gekozen om het werk op het circuit te koppelen aan de infrastructuurwerken die hard nodig zijn voor het onthaal van de toeschouwers.

Op een sleutelplaats op het Circuit ontbreekt een tribune: de Raidillon.

1. De overdekte tribune van de Raidillon

Deze zal bijna 4.600 zitplaatsen omvatten en vanaf alle punten op de tribune een panoramisch uitzicht bieden over La Source, de Endurance-zone en de Raidillon.

2. De loges van Raidillon

Over de gehele lengte van de tribune komen er 5 loges met een totale capaciteit van 1050 personen

De veroudering van een andere tribune, de 24h, en de verbreding van de run-off area hebben geleid tot een meer algemene reflectie op een herinrichting van de omgeving bij het verlaten van de bocht van La Source, in de Endurance-afdaling waar ook nieuwe infrastructuren zullen worden opgericht: een overdekte tribune, gradins, loges.

1. De Endurance tribune

4.144 zitplaatsen zullen worden opgezet met vanop elk punt van de tribune een panoramisch uitzicht over La Source, de Endurance-zone en de Raidillon.

2. De Endurance gradins

Deze zullen 3.000 zitplaatsen omvatten, met geïntegreerde landschapsarchitectuur en respect voor de natuurlijke helling van het terrein.

3. De Endurance loges

2 boven elkaar geplaatste loges zullen over de tribunes hangen. Elke loge is 315 m2 groot en biedt plaats aan 400 personen.

Dit vertegenwoordigt dus meer dan 13.000 nieuwe plaatsen bovenop de bestaande 4.000 op de F1-tribune en de 9.000 op de Rallycross-gradins, waardoor de capaciteit van de zitplaatsen op het Circuit verdubbeld wordt.

Het is een groot project dat het Circuit vandaag lanceert. Het bouwt verder op het momentum dat vier jaar geleden begon om deze belangrijke economische tool op het toppunt van zijn mogelijkheden en op een wereldniveau van uitmuntendheid te houden.

Techniek: Dekjam