Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...

In uitgesteld relais: Red Bull Rookies Misano, Sasha De Vits

Afgelopen weekend hadden we de GP van Italië op het circuit van Misano! Ikzelf vind dit een heel leuk maar toch wel technisch moeilijk circuit. We hadden dit weekend uitzonderlijk maar 1 race op zaterdag. Dit omdat het daar de traditie is dat de fans na de MotoGP race het track oplopen, vermits wij normaal gezien na de MotoGP wedstrijd rijden kon dit dus nu niet...

Read more ...
MotoGP Weekend

Dovizioso wint (voorlopig) niet

De overwinning van Andrea Dovizioso is voorlopig niet toegekend, dit wegens een klacht die is ingediend waar de legaliteit van de Ducati wordt in vraag gesteld. Onderzoek zal moeten uitwijzen of Dovisiozo vooralsnog de overwinning krijgt.

Read more ...

 Qatar MotoGP: Liefst geen Yamaha.

Het wordt nu reeds duidelijk wie de kaarten zal uitdelen in seizoen 2019. Dovizioso wint voor Marquez, en een heroptredende Crutchlow werd derde. Of met andere woorden, Ducati en Honda hebben hun huiswerk heel goed gemaakt deze winter. Suzuki is eveneens heel erg snel gebleken in de handen van Rins.

Read more ...

En wat met KTM?

Nu de laatste officiële tests achter de rug zijn kan men een kleine balans opmaken van wat er in seizoen 2019 de fans te wachten staat. Op zijn zachtst gezegd heel veel. Wanneer men de gecombineerde tijden bekijkt is de klassering opgedeeld in twee “klassen” De eerste twaalf rijders binnen de 1:54 grens, en de rest. Bij die rest, drie KTM’s.

Read more ...

Barry Baltus tekent bij Team Angel Nieto voor het CEV kampioenschap in 2019

Barry Baltus zal in zijn tweede seizoen in het Moto3-junior wereldkampioenschap uitkomen op een KTM van het Team Angel Nieto, de onbetwiste leider in het seizoen 2018.

Barry Baltus - de jongste van alle CEV-deelnemers - neemt na een eerste seizoen onder de vlag van het Reale Avintia Racing Team in het FIM CEV Moto3-junior wereldkampioenschap (waarin hij een magnifieke pole-positie en een negende plaats in de race behaalde) in 2019 plaats in het zadel van een KTM van het Team Angel Nieto.

Read more ...

Can Öncü naar Moto3

Team Ajo Moto3 en kersvers Red Bull cookie winnaar Can Öncü hebben een overeenkomst gesloten voor seizoen 2019 in de Moto3 klasse.

Read more ...

Yamaha: Einde van de slechte periode?

Eindelijk is het woord dat men in de mond mag nemen, eindelijk heeft Yamaha na een periode van 25 races een overwinning behaald. En wat voor een overwinning, Vinales won met een voorsprong van bijna vier seconden.

Read more ...

Xavier Simeon naar MotoE in 2019

Zelos en Reale Avintia Racing kunnen met veel plezier aankondigen dat Xavier Siméon vanaf 2019 naar het gloednieuwe, elektrisch kampioenschap trekt dat gelanceerd werd door Dorna: de MotoE. Een nieuwe uitdaging voor de Zelos- en Classic 21-rijder, die zijn concurrenten eindelijk met gelijkwaardig materiaal zal kunnen bekampen.

Read more ...

Lijdensweg Fenati nog steeds niet over.

Voor Romano Fentai zijn de problemen verre van over, de Italiaan kreeg nu ook een Italiaanse onderzoeksrechter op bezoek, met een onderzoek naar “privé geweld” van Fenati aan het adres van Manzi.

Read more ...
Superbike Weekend

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

Ten Kate Honda failliet verklaard

Ten Kate Honda heeft de handdoek in de ring moeten werpen, nadat Honda had bekend gemaakt dat zij niet langer wilden samen werken met het Nederlandse team moesten zij op zoek naar een nieuwe constructeur.

De zoektocht naar een nieuwe constructeur en nieuwe sponsoren is helaas niet gelukt, volgens het team was het gebrek aan tijd de grote boosdoener. Nu is het doek definitief gevallen voor het team, en is er een faillissement aangevraagd. De Ten Kate motorwinkel en de racing products vallen niet onder dit faillissement.

Hieronder het volledige persbericht.

Read more ...

Tom Sykes naar BMW

Na lang wachten is het nieuws dit weekend officieel geworden. Tom Sykes gaat naar BMW. Zijn teamgenoot wordt Markus Reiterberger.

Read more ...

World Superbikes: Drie races per weekend

In aanloop van het 2019 seizoen maakt Dorna en de FIM een nieuwe update bekend van hoe een raceweekend in 2019 er gaat uitzien bij de World Superbikes. Er zullen vanaf volgend jaar drie wedstrijden per weekend worden verreden.

Read more ...

Ana Carrasco schrijft geschiedenis

Ana Carrasco is de eerste vrouwelijke wereldkampioen van een FIM kampioenschap. Carrasco mag zich WorldSSP300 kampioene noemen na een ware triller in de laatste wedstrijd op het circuit van Magny Cours.

Read more ...

Vaarwel STK1000 klasse

FIM Europe en Dorna WSBK hebben aangekondigd dat het Europese Superstock 1000 kampioenschap vanaf 2019 niet langer deel zal uitmaken van het FIM Superbike kampioenschap.

Read more ...

Resultaten MotoGP

motogp web logo

Loi vecht zich naar vijfde plaats in hectische race

In een meer dan veelbewogen race heeft Livio Loi de vijfde plaats weten te pakken in de Australische GP: zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe. De herstart voor een race van 10 ronden kwam als geroepen voor de coureur van RW Racing GP, die ver was teruggevallen nadat hij een crash in de eerste ronde van de oorspronkelijke race moest omzeilen.  

AL6C9265

Alles wat je ook maar enigszins kunt bedenken gebeurde in de Moto3-race van de Grand Prix van Australië. Op het magnifieke circuit van Phillip Island startte Livio Loi als vierde, maar al in de derde bocht (Stoner Corner) was hij betrokken bij een crash van vijf rijders. Loi viel zelf niet, maar werd ver de grindbak in gedwongen om rondvliegende machines en onderdelen te ontwijken. Het uitstapje kostte hem veel tijd en Loi moest achteraan aansluiten.

De Belg stoomde op naar de 24ste plaats, terwijl anderen maar bleven crashen. Eén van die crashes, in de zesde ronde bij Lukey Heights, was zo ernstig dat de wedstrijdleiding besloot de race stil te leggen.

Bij de herstart van de tweede race, over 10 ronden, begon Loi vanaf plaats 19 op de grid. Het was meteen vanaf de start een gekkenhuis. Loi wist gelijk door te stoten naar de elfde plaats. Brad Binder kon gelijk al wegkomen, maar achter de rug van de wereldkampioen was een groep van een man of 20 verwikkeld in een hevig gevecht.

Voortdurend werd er van plaats gewisseld, in een wirwar van ellebogen en knieën, met Loi die opklom naar de zevende plaats, terugzakte naar de vijftiende plaats en weer opklom. In de slotronden waren er nog 16 rijders die kans maakten op de derde plaats. Loi ging de laatste ronde in als zevende, knokte zich naar de zesde, en kwam uiteindelijk over de streep als vijfde, op slechts 0,086 van de derde plaats.

RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was trots op zijn coureur en op zijn crew. “Livio heeft zich geweldig herpakt. Hij heeft op zo’n beetje elke denkbare positie gereden, van vierde op de grid, naar allerlaatste en alles daar tussenin. Om dan als vijfde te eindigen, in zo’n hectische wedstrijd, is een uitstekend resultaat. Ook het team heeft geweldig werk geleverd door op ieder moment in dit krankzinnige weekend een perfecte motor klaar te hebben staan.”

Livio Loi - 5 (+9,680)
“Dit was een van de krankzinnigste races ooit. In de eerste ronde zat ik aan de buitenkant in bocht 3 toen er een motor door de lucht vloog en ik moest maken dat ik uit de weg kwam om die te ontwijken. Ik moest helemaal tot het einde van de grindbak, draaien en terugrijden om weer op de baan te komen. Ik reed helemaal achteraan, maar ik zag voortdurend rijders onderuit gaan en overal gele vlaggen. Ik wist dat de kans groot was dat er een rode vlag zou komen. Ik hoop van harte dat John McPhee in orde is, maar voor mij kwam de herstart als geroepen.

De tweede race was ongelooflijk hectisch. Overal waren rijders, in een constante knokpartij voor iedere centimeter. Het was een extreem gevecht op het scherp van de snede. Met twee ronden te gaan wist ik dat ik een kans had op het podium en heb ik alles uit de kast gehaald. Ik heb mijn ellebogen en knieën uitgestoken tot aan de finishlijn. Ik heb maar net het podium gemist, maar ik ben heel erg blij met de vijfde plaats. Niet alleen is het mijn beste resultaat van het seizoen - terwijl ik er in de eerste ronde uit had kunnen liggen - het is ook de tweede op rij na de zevende plaats van vorige week en bovendien het resultaat van een geweldig gevecht.”

 

Picture by Robert Murdoch op vrijdag !

Techniek: Dekjam