Ons logo
Nieuwsbrief
Jonge Wolven

Barry Baltus wint eerste race in het CEV-kampioenschap in Estoril!

Barry Baltus mocht in het Portugese Estoril de hoogste trede van het ereschavot betreden na zijn zege in de eerste race om het CEV-wereldkampioenschap Moto3 voor junioren. Hij vertrok vanaf de vijfde startpositie en slaagde er in de eerste ronden al in zijn concurrenten te achterhalen. Daarna domineerde hij de wedstrijd.

Read more ...

De jonge wolven in Aragon: CEV kampioenschap

De laatste wedstrijd voor de zomerstop voor de drie Belgen die in het Spaanse CEV kampioenschap rijden. Sasha De Vits, Barry Baltus en Luca De Vleeschauwer. Baltus en De Vits in het Moto3 CEV kampioenschap, De Vleeschauwer in de CEV talent cup.

Read more ...

Sasha De Vits over de eerste 2018 Red Bull rookie race

Afgelopen weekend hadden we de eerste races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Jerez!

Ik was het weekend heel sterk gestart met P8 in free practice 1! In free practice 2 stond ik er ook goed bij tot dat ik met een andere rijder in contact kwam en crashte... Ik eindigde hier op P11. Het was een zeer zware crash, misschien wel de ergste uit mijn nog jonge loopbaan, en er was veel schade maar zelf was ik er ongeschonden uitgekomen, dus dat was goed nieuws!

Read more ...

Eerste race van Sasha De Vits in het CEV: Zijn relaas.

De meeste kampioenschappen gaan van start en dus komen een deel van de jonge wolven opnieuw in actie. Ook Sasha De Vits mocht gaan starten in het Spaanse CEV kampioenschap.

Read more ...

Jong talent Sasha De Vits opgenomen in het Black Knights-team

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks.

Read more ...

Luca De Vleeschauwer: Plannen voor 2018 bijna volledig bekend

Het seizoen 2017 verliep voor De Vleeschauwer goed, enkele mooie resultaten, waaronder enkele podiums voor de jongen Oost Vlaming. Helaas kwam er ook een teleurstelling omdat Red Bull hem niet selecteerde voor het 2018 seizoen van de Red Bull Rookie cup.

Read more ...

Loris Cresson naar WK Supersport

Naast de twee meest bekende wegracers in het WK mag er opnieuw een Belgische naam toegevoegd worden aan een WK. Loris Cresson wordt volgend seizoen een permanente rijder in het WK Supersport. De jonge Waalse rijder zette zijn handtekening bij het Finse topteam van Kallio team.

Read more ...

De Vleeschauwer sluit ADAC seizoen positief af.

Voor de mannen van de ADAC North European Moto3 kampioenschap zit het seizoen er op. Assen was de afsluiter en een moest zich nog eenmaal concentreren voor een spetterende finale. Op zaterdag regen, en ook een pole voor Luca De Vleeschauwer. De jonge Oost Vlaming mocht voor het eerst dit seizoen vertrekken vanop de eerste startrij.

Read more ...
MotoGP Weekend

Dovizioso wint (voorlopig) niet

De overwinning van Andrea Dovizioso is voorlopig niet toegekend, dit wegens een klacht die is ingediend waar de legaliteit van de Ducati wordt in vraag gesteld. Onderzoek zal moeten uitwijzen of Dovisiozo vooralsnog de overwinning krijgt.

Read more ...

 Qatar MotoGP: Liefst geen Yamaha.

Het wordt nu reeds duidelijk wie de kaarten zal uitdelen in seizoen 2019. Dovizioso wint voor Marquez, en een heroptredende Crutchlow werd derde. Of met andere woorden, Ducati en Honda hebben hun huiswerk heel goed gemaakt deze winter. Suzuki is eveneens heel erg snel gebleken in de handen van Rins.

Read more ...

En wat met KTM?

Nu de laatste officiële tests achter de rug zijn kan men een kleine balans opmaken van wat er in seizoen 2019 de fans te wachten staat. Op zijn zachtst gezegd heel veel. Wanneer men de gecombineerde tijden bekijkt is de klassering opgedeeld in twee “klassen” De eerste twaalf rijders binnen de 1:54 grens, en de rest. Bij die rest, drie KTM’s.

Read more ...

Barry Baltus tekent bij Team Angel Nieto voor het CEV kampioenschap in 2019

Barry Baltus zal in zijn tweede seizoen in het Moto3-junior wereldkampioenschap uitkomen op een KTM van het Team Angel Nieto, de onbetwiste leider in het seizoen 2018.

Barry Baltus - de jongste van alle CEV-deelnemers - neemt na een eerste seizoen onder de vlag van het Reale Avintia Racing Team in het FIM CEV Moto3-junior wereldkampioenschap (waarin hij een magnifieke pole-positie en een negende plaats in de race behaalde) in 2019 plaats in het zadel van een KTM van het Team Angel Nieto.

Read more ...

Can Öncü naar Moto3

Team Ajo Moto3 en kersvers Red Bull cookie winnaar Can Öncü hebben een overeenkomst gesloten voor seizoen 2019 in de Moto3 klasse.

Read more ...

Yamaha: Einde van de slechte periode?

Eindelijk is het woord dat men in de mond mag nemen, eindelijk heeft Yamaha na een periode van 25 races een overwinning behaald. En wat voor een overwinning, Vinales won met een voorsprong van bijna vier seconden.

Read more ...

Xavier Simeon naar MotoE in 2019

Zelos en Reale Avintia Racing kunnen met veel plezier aankondigen dat Xavier Siméon vanaf 2019 naar het gloednieuwe, elektrisch kampioenschap trekt dat gelanceerd werd door Dorna: de MotoE. Een nieuwe uitdaging voor de Zelos- en Classic 21-rijder, die zijn concurrenten eindelijk met gelijkwaardig materiaal zal kunnen bekampen.

Read more ...

Lijdensweg Fenati nog steeds niet over.

Voor Romano Fentai zijn de problemen verre van over, de Italiaan kreeg nu ook een Italiaanse onderzoeksrechter op bezoek, met een onderzoek naar “privé geweld” van Fenati aan het adres van Manzi.

Read more ...
Superbike Weekend

Welkom terug Ten Kate

De soap rondom het Nederlandse Ten Kate en Honda is een veelbesproken item geweest in het tussenseizoen. De Nederlanders werden heel droog gepakt door Honda omdat de Japanners op het laatste moment alle banden te verbraken. Ten Kate bleef achter met lege handen maar beloofden toch terug te keren. Een heel pak geruchten later is het nieuwe team gisteren officieel voorgesteld. Yamaha is de nieuwe partner.

Read more ...

Alvaro Bautista en Panigale V4 winnen alles in Australië

Men wist dat Ducati goed op schema lag met zijn nieuwe Panigale V4, zij waren er dan ook al bijna twee jaar in het grootste geheim mee aan het testen. De Panigale V4 is, blijkt nu, bloed snel. Ook nieuwkomer Alvaro Bautista lijkt een nieuwe start in zijn carrière te hebben genomen.

Read more ...

WSBK in 2019: Roeien met de riemen die er zijn

De World Superbike series gaan 2019 met de nodige veranderingen, opnieuw zou men bijna kunnen zeggen. De weekends krijgen een derde race in de Superbike klasse, en er zijn enkele teams en rijders verdwenen. Enkele zijn bijgekomen, en toch gaat men van zeven naar vijf constructeurs.

Read more ...

Zo ziet het nieuwe WSBK weekend er uit in 2019

Er zijn voor het nieuwe Superbike seizoen enkele aanpassingen gebeurt, aanpassingen die het weekend aantrekkelijker moeten gaan maken . Natuurlijk ook moeten er aanpassingen gebeuren daar de Superstock 1000 klasse voorgoed afgevoerd is.

Read more ...

Ten Kate Honda failliet verklaard

Ten Kate Honda heeft de handdoek in de ring moeten werpen, nadat Honda had bekend gemaakt dat zij niet langer wilden samen werken met het Nederlandse team moesten zij op zoek naar een nieuwe constructeur.

De zoektocht naar een nieuwe constructeur en nieuwe sponsoren is helaas niet gelukt, volgens het team was het gebrek aan tijd de grote boosdoener. Nu is het doek definitief gevallen voor het team, en is er een faillissement aangevraagd. De Ten Kate motorwinkel en de racing products vallen niet onder dit faillissement.

Hieronder het volledige persbericht.

Read more ...

Tom Sykes naar BMW

Na lang wachten is het nieuws dit weekend officieel geworden. Tom Sykes gaat naar BMW. Zijn teamgenoot wordt Markus Reiterberger.

Read more ...

World Superbikes: Drie races per weekend

In aanloop van het 2019 seizoen maakt Dorna en de FIM een nieuwe update bekend van hoe een raceweekend in 2019 er gaat uitzien bij de World Superbikes. Er zullen vanaf volgend jaar drie wedstrijden per weekend worden verreden.

Read more ...

Ana Carrasco schrijft geschiedenis

Ana Carrasco is de eerste vrouwelijke wereldkampioen van een FIM kampioenschap. Carrasco mag zich WorldSSP300 kampioene noemen na een ware triller in de laatste wedstrijd op het circuit van Magny Cours.

Read more ...

Resultaten MotoGP

motogp web logo

De aankondiging dat Xavier Siméon in 2018 deel uitmaakt van het Reale Avintia Racing-team en uitkomt op een Ducati Desmosedici MotoGP heeft nogal wat losgemaakt in het motorwereldje. De verandering van categorie heeft voor de Zelos/Classic21-rijder een aantal implicaties waaronder de zoektocht naar een ander wedstrijdnummer in plaats van zijn huidige nummer 19.

unnamed 3

Een nieuwe start, een nieuw nummer

Alvaro Bautista heeft in de MotoGP al het nummer 19 dus moet Xavier Siméon voor het volgende seizoen een ander wedstrijdnummer hebben. Na wat denkwerk is de keuze van de toekomstige MotoGP-coureur gevallen op ‘10’. Een heel persoonlijke keuze, zo zet de Zelos/Classic 21-rijder hieronder uiteen.

Xavier Siméon

“Het was voor mij heel moeilijk om een keuze te maken. Mijn favoriete nummer 19 was in de MotoGP immers al benomen door Alvaro Batista. Na weken denken en twijfelen tussen verschillende mogelijkheden, hebben we besloten om het nummer 10 te nemen. Dat nummer weerspiegelt volledig mijn huidige professionele situatie, want zoals u weet, heeft elk nummer zijn betekenis en de 10 is gemaakt voor mij. De 10 staat voor een nieuwe start en geeft een nieuwe en positieve richting bij mijn komst in de MotoGP-categorie.

Ruben Xaus: nieuwe technisch coach

De overstap van Xavier Siméon naar de MotoGP houdt ook een versterking van zijn technische staf in. Het racen met een MotoGP-motor vraagt een nog betere conditie en een nog geavanceerde techniek dan racen met een Moto2-motor. Bij Zelos is men zich daar terdege van bewust en heeft men besloten zich met de beste mensen te omringen en alles in het werk te stellen om Xavier te laten profiteren van de meest professionele omkadering.

Vandaar dat Ruben Xaus vanaf nu als technisch coach deel uitmaakt van het team van Xavier. Ruben Xaus heeft zich voor hij in 2004 en 2005 aan de MotoGP deelnam in het zadel van een Ducati in het wereldkampioenschap Superbike verschillende malen in de kijker gereden, meer bepaald in 2003 toen hij vice-wereldkampioen werd. Hij heeft nog altijd een uitstekende conditie en ook de nodige technische bagage om aan de huidige eisen van de motorsport te beantwoorden. De keuze van Zelos voor Ruben Xaus was dan ook heel logisch.

Xavier Siméon:

“Ik ben heel blij om samen met Ruben een team te vormen met het oog op mijn overgang naar de koninginneklasse. Hij beschikt over een enorme ervaring in die categorie en is vandaag - hoewel hij niet meer aan de wedstrijden zelf deelneemt - nog heel actief in de sport en weet nog altijd goed gas te geven. Ik heb hem vorig jaar leren kennen en heb verschillende malen met hem getraind. Ik denk dat hij me veel kan bijbrengen in de manier waarop ik de verandering van categorie zal maken en dat hij me op de best mogelijke manier raad zal geven over het rijden met een MotoGP-motor. Wij zullen komende winter hard eraan werken om in de beste omstandigheden aan het MotoGP-seizoen te beginnen.”

Didier de Radiguès

“Het is belangrijk om iemand aan de zijde van Xavier te brengen die hem kan helpen zich nog verder te ontwikkelen en zich op de beste manier aan te passen aan het rijden met een MotoGP-motor. Ruben Xaus is niet alleen heel kundig maar is ook een harde werker, combatief en ambitieus. Zijn rol is om Xavier tijdens de race-weekends te begeleiden, langs de baan, tijdens de de-briefings en tijdens het analyseren van de data en ook om met hem tijdens het seizoen te trainen buiten de wedstrijden om. De motorsport is een mechanische sport waarin de kwaliteiten van de rijder een enorme invloed hebben op het eindresultaat. De rijder moet zich voortdurend in vraag stellen, zich verbeteren, zijn rijstijl aanpassen aan de omstandigheden en de beste opties zoeken uit de vele mogelijke afstellingen van een MotoGP-motor. Met Ruben aan zijn zijde zal Xavier twee keer zo sterk zijn.”

Ruben Xaus

“Ik ben heel blij met deze samenwerking met Xavier en Zelos. Ik ken Xavier goed en ik geloof enorm sterk in zijn mogelijkheden. Hij heeft veel ervaring en is een werker. Ik sta met ongeduld te wachten om mijn ervaring ten dienste stellen van hem, ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking vruchtbaar zal zijn. Ik ben ook blij om deel uit te kunnen maken van de groep die Zelos gecreëerd heeft. Het is een mooi project en ik geloof er in. We starten direct na het einde van het seizoen met de training en we zullen gedurende de winterstop hard werken zodat Xavier in topvorm zijn nieuwe uitdaging kan aangaan.”

Techniek: Dekjam